Ο Τάκης Μπαλτάκος είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και αξίζει να θυμηθούμε όσα είχε πει πριν από έναν χρόνο, ως εκπρόσωπος του Γιώργου Βασιλακόπουλου, για τις εκλογές της ΕΟΚ, τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά και για τον Παναγιώτη Φασούλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του γνωστού νομικού με θητεία σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στον Metropolis 95,5 στις 5/6/2021:

«Εγώ σε αυτή την υπόθεση έκανα κύρια παρέμβαση εκ μέρους του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Αυτοί που αντιδικούν με την πλευρά Βασιλακόπουλου νόμιζαν πως πρέπει να γίνουν εκλογές μέχρι τις 31/5 και επειδή το κράτος το εμπόδισε τις εκλογές νόμιζαν πως η θητεία έχει λήξει. Ο νόμος έχει κάποια κύρωση αν τον παραβείς. Εγώ είπα στο δικαστήριο πως έχετε έξι αιτήσεις για ορισμό νέας διοίκησης αλλά δεν γίνεται αυτό γιατί δεν έληξε η θητεία της»

Το ότι δεν έγιναν οι εκλογές δεν είναι ευθύνη του Βασιλακόπουλου, αλλά των λοιμοξιολόγων. Ο νομοθέτης έπρεπε να προβλέψει τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν γίνουν οι εκλογές. Η πλευρά Φασούλα πρότεινε να γίνει νέα διοίκηση γιατί θεωρούσε πως έχει λήξει η θητεία της πλευράς Βασιλακόπουλου. Το σωστό θα ήταν να αφήσουν να γίνουν εκλογές την Κυριακή. Η συνέλευση δεν είναι μόνο εκλογών αλλά και απολογισμού, άρα δεν είναι εύκολο να γίνουν ηλεκτρονικά.

Κάποια σωματεία που πρόσκεινται στη πλευρά Βασιλακόπουλου αποκλείστηκαν από την ηλεκτρονική διαδικασία. Ο Βασιλακόπουλος δεν θα είναι στο μέλλον στην ΕΟΚ γιατί δεν μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές. Ο Παναθηναϊκός τηρεί τις παραδόσεις του και δεν μπορεί να ξεχνάει πως ήταν αθλητής και παράγοντας του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αφήσει έτσι εύκολα να κερδίσει ο Φασούλας γιατί ο Ολυμπιακός θα ήταν παντοδύναμος».

Θυμίζουμε ότι από σήμερα (1/6/2022) με 59 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 65 ψηφισάντων, ο Τάκης Μπαλτάκος είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η Ειδική Εκλογική Συνέλευση της ΕΠΟ επικύρωσε την εκλογή του έμπειρου νομικού, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία της ομοσπονδίας.

Η θητεία του στην προεδρία θα διαρκέσει ως το 2024, που είναι η επόμενη Ολυμπιακή χρονιά. Από τις 65 ψήφους, οι 59 ήταν υπέρ της εκλογής Μπαλτάκου, ενώ υπήρξαν πέντε λευκά κι ένα άκυρο.

Σχετικά άρθρα