Μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους τελικούς της Α1 με θύτη τον Προμηθέα, ο Λούκα Μπάνκι απέδωσε την ήττα στα λάθη των παικτών και στα πολλά άστοχα τρίποντα.

Παράλληλα, δήλωσε μετανιωμένος για την προσέγγιση που είχε πριν από το παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι: «Συγχαρητήρια στον Προμηθέα για τη νίκη. Από την πλευρά μας, μπορώ να πω ότι μετανιώνουμε για την προσέγγιση που είχαμε. Ήμασταν νευρικοί. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να βγάλουμε καλά σουτ στην επίθεση. Στην άμυνα δεν είχαμε ένταση για 30 λεπτά. Τα χαμηλά ποσοστά στα τρίποντα δείχνουν τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθεια των παικτών μου στο να γυρίσουν το ματς στην τέταρτη περίοδο. Προσπάθησαν να ανταπεξέλθουν παρά τους τραυματισμούς των Ξανθόπουλου, Λαρεντζάκη, Σαντ-Ρος. Η μεγάλη ένταση που υπήρχε στην παράταση, μας ανάγκασε να κάνουμε λάθη. Ειδικά όσον αφορά τα φάουλ. Δεν είναι εύκολο να παίξεις με τέτοια ένταση αυτούς τους αγώνες. Η ενέργεια που βγάλαμε στο τέλος της τέταρτης περιόδου ήταν πολύ μεγάλη και γι’ αυτό δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε στην παράταση».

Για την τελευταία επίθεση στην παράταση: «Περιμέναμε να αλλάξουν στο pick ‘n’ roll, επέλεξα τον παίκτη διότι ο Σαντ-Ρος ήταν ο μοναδικός που είχε την ενέργεια να πάρει αυτό το σουτ. Περίμενα να δώσουν φάουλ, ήταν ξεκάθαρο από την πλευρά μου ότι υπήρχε επαφή από τον Τσαϊρέλη. Η απόφασή του να επιτεθεί προς τον ψηλό παίκτη ήταν σωστή».

Σχετικά άρθρα