Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ σύγκρινε τον Μάικλ Τζόρνταν και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και απέδωσε τον τίτλο του κορυφαίου στον «Air», επισημαίνοντας ότι ο «Βασιλιάς» είναι καλύτερος πασέρ και ριμπάουντερ, αλλά και… καλύτερο παιδί!

«Ο Μάικλ είναι για μένα ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Δεν συγκρίνω τον ΛεΜπρόν με τον Μάικλ. Ο πλησιέστερος παίκτης που έχω δει στον Μάικλ είναι ο Κόμπι. Δηλαδή ένας ψυχρός δολοφόνος που θα σου κόψει τον λαιμό. Για μένα ο ΛεΜπρόν είναι πιο κοντά στον Μάτζικ, ένας all around παίκτης. Αν θέλω καλάθι, θα πάω στον Μάικλ και τον Κόμπι. Αν θέλω αμυντικό, επίσης. Ο ΛεΜπρόν είναι καλύτερος πασέρ και ριμπάουντερ. Ο Μάικλ απλώς ήθελε να κερδίζει. Τελεία και παύλα. Το ίδιο και ο Κόμπι. Ο ΛεΜπρόν είναι πιο… καλό παιδί» τόνισε ο «Sir Charles».

Αναφορικά με το ποιος είχε καλύτερους συμπαίκτες στην καριέρα του; «Θα έλεγα μάλλον ο ΛεΜπρόν. Στους Χιτ είχε τον Γουέιντ και τον Μπος, στους Καβαλίερς τον Ίρβινγκ και τον Λοβ. Οι περισσότεροι θα προτιμούσαν τον Γουέιντ από τον Πίπεν. Ο Γουέιντ είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης στο “2” όλων των εποχών, ενώ δεν θα έλεγαν πολλοί πως ο Πίπεν είναι το δεύτερο καλύτερο τριάρι όλων των εποχών».

Τέλος, για το ποιος μαρκάρεται πιο δύσκολα, ο Μπάρκλεϊ απάντησε: «Ο Τζόρνταν. Αυτός ο τύπος θα σκοράρει, ό,τι κι αν γίνει. Το ίδιο και ο Κόμπι. Ο ΛεΜπρόν προτιμά να πασάρει, να κάνει τριπλ-νταμπλ, ενώ ο Τζόρνταν και ο Κόμπι ήθελαν να βάλουν 50 πόντους».

Σχετικά άρθρα