Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε αρκετές φορές για την τελευταία φάση του ημιτελικού με την Εφές αναφορικά με το αν έπρεπε να κάνουν φάουλ οι Πειραιώτες ή να έπαιζαν άμυνα. Επέλεξαν το δεύτερο, με τον Βασίλιε Μίτσιτς να ευστοχεί στο νικητήριο τρίποντο σε νεκρό χρόνο.

Ο κορυφαίος προπονητής της Euroleague για τη σεζόν 2021-2022, είπε τα εξής: «Θα μπορούσαμε νωρίτερα να γυρίσουμε το ματς υπέρ μας και το παιχνίδι να μη πήγαινε στο τέλος έτσι όπως κρίθηκε. Δυστυχώς σπαταλήσαμε αρκετές κατοχές. Είχαμε νευρικότητα στην τελευταία περίοδο.

Θα αφήσω τους τους προπονητές του πληκτρολογίου και τους δικαστές να πουν τι θα προτιμούσαν να κάνουν. Ο καθένας έχει την άποψή του. Μετά το αποτέλεσμα ο καθένας έχει τη γνώμη του για το πως θα μπορούσαν να κυλούσαν τα πράγματα στο ματς.

Παλέψαμε, είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε μπροστά στο σκορ. Βγάλαμε δύο ανοιχτά και ελεύθερα τρίποντα, αλλά τα χάσαμε. Είχαμε και δύο αιφνιδιασμούς που δεν αξιοποιήσαμε. Χάσαμε βολές. Αυτές οι λεπτομέρειες κοστίζουν. Σε αυτά τα ματς έχεις ανάγκη τα μεγάλα σουτ, αλλά δεν τα βρήκαμε. Αν κάναμε φάουλ στον Μίτσιτς και έβαζε τις βολές, θα λέγαμε γιατί δεν πήγαμε να παίξουμε καθαρή άμυνα. Εκ του αποτελέσματος όλοι έχουν δίκιο».

Σχετικά άρθρα