Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ενόψει του Game 2 με την Μπαρτσελόνα (26/4, 22:00) ότι η αποστολή του Ολυμπιακού θα κριθεί πετυχημένη μόνο αν προκριθεί στο Final Four.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Για το αν είναι λογικό να υπάρχει χαλάρωση μετά το μπρέικ στο Game 1 της σειράς: Αυτό είναι ξεκάθαρα κάτι που πρέπει να αποφύγουμε. Από την αρχή η φιλοσοφία μας ήταν ότι ήρθαμε για το πρώτο παιχνίδι. Τώρα κοιτάμε το δεύτερο. Δεν έχουμε σκεφτεί ότι είναι σειρά, ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούμε να περνάμε στους παίκτες. Οι σειρές είναι μεγάλες, απρόβλεπτες και υπάρχουν πάντα ανατροπές. Αυτό έχει δείξει η ιστορία και η εμπειρία και εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε μόνο στο αυριανό παιχνίδι και να κερδίσουμε.

Για το τι σημαίνει η νίκη στο Game 1 και αν μειώνει λιγότερο το άγχος, αφού το ταξίδι θεωρείται ήδη πετυχημένο: Δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε στο ότι το ταξίδι είναι πετυχημένο, δεν είμαστε εκδρομικός σύλλογος. Εμείς θέλουμε να πάμε στο Final Four. Η αποστολή θα είναι πετυχημένη αν πετύχουμε αυτό.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να ησυχάσουμε και να θεωρήσουμε ότι φέραμε εις πέρας στην αποστολή. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Και χθες ήταν δύσκολο. Η Μπαρτσελόνα είναι εκπληκτική ομάδα, με εμπειρία, γεμάτη σε όλες τις θέσεις. Για να κερδίσεις πρέπει να παίξεις πολύ καλά να είσαι πολύ συγκεντρωμένος και αυτό δεν είναι εύκολο.

Σχετικά άρθρα