Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για έλλειψη πνευματικής ετοιμότητας μετά τη συντριβή του Ολυμπιακού από τη Μονακό στο ΣΕΦ (96-72).

«Άξιζε τη νίκη η Μονακό, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ήμασταν νευρικοί, θέλαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι από νωρίς. Δεν είχαμε υπομονή στην προσέγγισή μας, οπότε αστοχήσαμε σε ελεύθερα σουτ, σε λέι απ, σε βολές στο γήπεδό μας. Κάναμε 20 λάθη που είναι τεράστιος αριθμός γι’ αυτό το επίπεδο. Οι αντίπαλοι τα εκμεταλλεύθηκαν και βρήκαν αυτοπεποίθηση, οπότε όλα ήταν εναντίον μας. Θέλω να πω ότι είμαι ευγνώμων για τους οπαδούς μας, τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι στο Μόντε Κάρλο.

Θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε με τη δική μας φιλοσοφία και με τον δικό μας τρόπο. Στην εξέλιξη ενός αγώνα παίζουν πολλά ρόλο, η προσέγγιση των διαιτητών στο ματς, η νευρικότητα μετά από άστοχα λέι απ, κάποια εύστοχα δύσκολα σουτ των αντιπάλων.

Δεν ήταν πνευματικά έτοιμη η ομάδα απόψε, όπως είχα πει η ομάδα που χάνει πάντα ετοιμάζεται πολύ πιο συγκεντρωμένα. Κάναμε μια προσπάθεια για να πείσουμε τους παίκτες μας γι’ αυτό, συμβαίνει παντού αυτό, έγινε στη Βαρκελώνη, έγινε στο Μιλάνο, δεν υπάρχει υπεροχή κάποιας ομάδας. Νομίζω ότι κάθε αγώνας έχει τις δυσκολίες του, αυτός που χάνει έχει άλλη προσέγγιση. Ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο η προσέγγισή μας δείχνει πόσο βιαστικοί γίναμε, σπάγαμε τα plays για να παίξουμε με το ένστικτο, τους δώσαμε αυτοπεποίθηση, ήταν λάθος μας» είπε ο προπονητής των Πειραιωτών.

Σχετικά άρθρα