Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στο παρελθόν… έξω από τα δόντια για την κόντρα των «αιωνίων, παίρνοντας θέση υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους αποχώρησε τότε από τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά όσα είχε πει στο “Documento”:

Για το τι σημαίνει το “βήμα” του στο εξωτερικό: “Θεωρητικά, προς το άγνωστο. Ουσιαστικά, βήμα προς τα εμπρός. Δεν υπήρχε πια δουλειά για μένα στην Ελλάδα. Πήγα στη Ρωσία μοναχός, χωρίς την οικογένειά μου, αλλά εκεί μου άνοιξαν ορίζοντες. Ταξίδεψα σε άγνωστους προορισμούς, γνώρισα μια κουλτούρα της οποίας την ύπαρξη αγνοούσα. Οι Ρώσοι είναι κλειστή κοινωνία, παγωμένοι υποτίθεται και όχι έξω καρδιά σαν εμάς, αλλά συνεχώς μου έκαναν δώρα, κυρίες έφτιαχναν κουλουράκια με το πρόσωπό μου πάνω. Ακόμη και σήμερα φτιάχνουν και μου στέλνουν βίντεο με ευχές στα ελληνικά για τα γενέθλιά μου. Στη Βαρκελώνη πήγαν όλα στραβά και αναγκάστηκα να φύγω σε έναν χρόνο, αλλά η πρόταση της Χίμκι μου ξανάφτιαξε τη ζωή. Δεν μου αρέσουν οι πολλές αλλαγές”.

Για το αν η μεταχείριση του Ολυμπιακού είναι άνιση: “Θέλεις τη γνώμη μου; Έχει 100% δίκιο! Άσχετα με τη μέθοδο που επέλεξε για να διαμαρτυρηθεί. Δεν θέλω να πάρω θέση στη διαμάχη δύο κολοσσών, γιατί φοβάμαι ότι θα γίνω αντικείμενο χλεύης. Μου είπαν ότι φανατίζομαι υπερβολικά επειδή μεγάλωσα ως οπαδός του Ολυμπιακού, αλλά δεν ισχύει αυτό. Παθιάζομαι με όλες τις ομάδες στις οποίες δουλεύω και τις υποστηρίζω ακόμη και όταν αποχωρήσω, χωρίς να υπολογίζω πικρίες. Στη δουλειά μου επιβιώνουν οι σκληροί και θεωρώ τον εαυτό μου σκληρό, αλλά πρώτα από όλα είμαι συναισθηματικός άνθρωπος. Μόνο συναισθηματικός. Ακόμη και κόντρα στη λογική”.

Για την παραίτησή του μετά την ήττα στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό: “Όταν σε μια ομάδα λαϊκής βάσης απαιτούν οι φίλαθλοι να φύγεις, πρέπει να φύγεις. Δε γίνεται διαφορετικά. Εκείνοι το απαίτησαν. Δεν δέχονται να χάνουν από τον Παναθηναϊκό. Οι Αγγελόπουλοι μου ζήτησαν να μείνω και μάλιστα περισσότερες από δυο τρεις φορές. Αλλά αποφάσισα με γνώμονα το συναίσθημα. Ξέρω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν είναι αυτοί οι λίγοι που ήρθαν στο πάρκινγκ, αλλά δεν το έχω μετανιώσει ούτε θεωρώ ότι ήταν θυσία. Και πάλι έτσι θα το χειριζόμουν αν γύριζα τον χρόνο πίσω. Η αλλαγή προπονητή έκανε καλό στην ομάδα, αφού αποφορτίστηκε και ξαναβρήκε την ηρεμία της. Θα ήταν λάθος για τη διοίκηση που βάζει 10-12 εκατομμύρια το χρόνο να έχει τον κόσμο στα χαρακώματα. Κάποιος θα πει ότι οι δυνατοί δεν παραιτούνται. Αλλά υπάρχει και η ευθιξία. Επίσης άφησα στο τραπέζι πολλά χρήματα. Δεν γνωρίζω πολλούς που θα το έκαναν αυτό. Μετριέται και έτσι, ξέρετε, η ευθιξία!”.

Για το αν του έκανε καλό:
“Με επηρέαζαν πολύ όσα διάβαζα στα social media και σε κάποιες εφημερίδες. Αυτό ήταν το σφάλμα μου. Τώρα, βέβαια, όπου με συναντούν με χειροκροτούν και μου λένε “γύρνα”. Η καριέρα μου στον Ολυμπιακό ξεκίνησε με ένα εφιαλτικό “πρέπει”. Η ομάδα είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης με τον “Ντούντα”, κερδίζοντας το… λόττο. Νίκησε έναν τελικό τον οποίο είχε παρατήσει. Και μπράβο της. Μαγκιά της. Κατόπιν πήρε και το ελληνικό πρωτάθλημα. Συνεπώς, την επόμενη σεζόν ήταν αδύνατο να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από το back-to-back”.

Σχετικά άρθρα