Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε ότι τα συνεχή παιχνίδια και τα προβλήματα τραυματισμών και κορωνοϊού στις ομάδες, έχουν ρίξει την ποιότητα αυτή την περίοδο στην Euroleague και έτσι οι νίκες είναι αυτές που μετράνε περισσότερο.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Για τη σεζόν της Ευρωλίγκα και το ματς με την Εφές (10/2, 21:00): «Πέρα από το τι χρειάζεται ξεχωριστά στο παιχνίδι αυτό, ως μια αποτίμηση αυτή τη χρονική περίοδο η αίσθησή μου είναι πως τα τόσα πολλά παιχνίδια και η επιβάρυνση των ομάδων έχουν ρίξει την ποιότητα.

Υπάρχουν αρκετοί τραυματισμοί, τα σκορ χαμηλώνουν αρκετά. Αυτό σημαίνει πως η ποιότητα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν είναι τόσο σημαντική, όσο η αποφασιστικότητα η σκληρότητα που πρέπει να έχεις για να πάρεις τα παιχνίδια που χρειάζεται. Είναι τέτοια η κρισιμότητα των αναμετρήσεων που σιγά σιγά το θεαματικό μπάσκετ περνά σε δεύτερη μοίρα. Μετρά η νίκη και το πόσο σκληρός θα είσαι, πόσο καλή άμυνα θα παίξεις.

Έχω λοιπόν την πεποίθηση πως θα κάνουμε αυτό το πράγμα αύριο, θα είμαστε πολύ σκληροί γιατί η Εφές έχει πολλή ταλέντο επιθετικά σε όλες τις θέσεις. Στο ματς του πρώτου γύρου μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο ήμασταν ισόπαλοι, όμως, ήταν ικανό ένα μικρό διάστημα που σκόραραν πολύ να χάσουμε τελικά με πάνω από δέκα πόντους. Είναι μια ομάδα που αν την αφήσεις να παίξει το παιχνίδι της, με το ταλέντο που έχει μπορεί να σκοράρει πολύ, για αυτό θα πρέπει να είμαστε σκληροί σε αυτό το ματς».

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει ανακτήσει τη χαμένη φόρμα της μέσα από τις προπονήσεις: «Μη νομίζετε πως είχαμε το περιθώριο να κάνουμε πολλές προπονήσεις. Είχαμε διπλή εβδομάδα, πήγαμε κατευθείαν να παίξουμε με τον Άρη και χθες ήταν περισσότερο προπόνηση αποκατάστασης. Μια προπόνηση θα κάνουμε σήμερα για το αυριανό ματς. Είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια που δεν έχεις την ευκαιρία να φορμαριστείς μέσω των προπονήσεων. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Το κάνεις κυρίως μέσω των αγώνων. Πρέπει να τα καταλάβουμε ποια είναι η δουλειά μας, ποιον ρόλο έχει ο κάθε ένας να εκπληρώσει για να είμαστε τελικά αποτελεσματικοί».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχετικά άρθρα