Σε ερώτηση που δέχθηκε για τον Τόμας Ουόκαπ και το… σίριαλ που έχει δημιουργηθεί με το Αμερικανό γκαρντ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέφυγε να πάρει θέση, τονίζοντας ότι δεν θα σχολιάσει παίκτες που δεν βρίκονται στην ομάδα.
Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα (87-77) και την κατάκτηση του «Crete IBT»:
«Θέλω να πω ότι το τουρνουά ήταν φοβερό. Είδαμε ότι το προηγούμενο παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία φάση. Τέσσερις πολύ καλές ομάδες στη EuroLeague φέτος. Το επίπεδο στη διοργάνωση κάθε χρόνο είναι και δυσκολότερο, μεγαλύτερη αθλητικότητα, περισσότερο physicality, μεγαλύτερη ταχύτητα, καλύτερες αποφάσεις, καλοί παίκτες και όποιο λάθος κάνεις ο αντίπαλος σε τιμωρεί.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε μέρος σε αυτό το τουρνουά και φυσικά που το κερδίσαμε. Προφανώς η ετοιμότητα της ομάδας είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο, γιατί καλά καλά δεν έχουμε κάνει κανονική προπόνηση με άμυνα, αλλά έχουμε ποιότητα σαν ομάδα και όταν παίζουμε καλά έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε διαφορές πάνω από 20 πόντους. Απλά λόγω έλλειψης συνοχής και ίσως σοβαρότητας στο τέλος, τη χάσαμε.
Αυτά τα ματς είναι ότι καλύτερο για εμάς τη δεδομένη χρονική στιγμή. Την άλλη βδομάδα παίζουμε στην Κύπρο, επίσης πολύ καλό τουρνουά. Θέλουμε να παίξουμε όσο πιο δύσκολα παιχνίδια γίνεται, μέχρι να ξεκινήσουν τα επίσημα».
Για τις μεταγραφές: Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πήραμε πέντε παίκτες, γιατί είναι και ο Καραγιαννίδης με τον Πλώτα, αν δεν κάνω λάθος και φυσικά τους τρεις ξένους, Εντιάι, Μοντέρο και ΜακΙντάιρ. Νομίζω ότι έχουν αποδείξει όλοι αυτοί ότι έχουν το επίπεδο που πρέπει. Συχνά παίρνεις παιδιά από την Αμερική, που μπορεί να είναι πολύ ταλαντούχα, αλλά δεν ξέρεις αν έχουν το επίπεδο εδώ, αυτό είναι πολύ αμφίβολο. Αυτοί οι παίκτες, έχουν δείξει την αξία τους σε αυτό το επίπεδο και για εμάς είναι πολύ σημαντικό.
Για τον Ουόκαπ: Όλοι εμείς δεν είμαστε για να σχολιάσουμε ποιος δεν είναι εδώ. Δεν θα πάρω θέση, είμαι εδώ για τους παίκτες που είναι στην ομάδα μας και είμαι ευχαριστημένος από αυτούς.
Για τον τραυματισμό του Ελ Κααμπί: Σταμάτησα να βλέπω τον αγώνα μόλις τραυματίστηκε ο Ελ Κααμπί. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Είναι κρίμα γιατί είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης για την ομάδα. Η ζωή έτσι είναι δυστυχώς, έχει τα πάνω και τα κάτω της. Στα κάτω πρέπει να είμαστε δυνατοί και όσοι είναι στον Ολυμπιακό πρέπει να δείχνουν πόσο ισχυροί είναι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.



