Με δυσκολία ξεπέρασε το εμπόδιο της Άλμπα Βερολίνου ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του στάθηκε στο πολύ υψηλό επίπεδο της φετινής Euroleague.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών είπε χαρακτηριστικά ότι και ο πρώτος στη βαθμολογία θα κάνει αρκετές ήττες στη διοργάνωση, ενώ και ο τελευταίος της βαθμολογίας (Παναθηναϊκός) νίκησε και δεν ήταν έκπληξη.

«Για εμάς ήταν κρίσιμο παιχνίδι και έπρεπε να παίξουμε με μία από τις πιο δύσκολες ομάδες. Είναι μια ομάδα που είναι πρώτη στις ασίστ, τρέχουν στο transition με πέντε παίκτες όπως έκαναν μετά από δικό μας καλάθι. Θεωρώ ότι κερδίσαμε μία πάρα πολύ δύσκολη ομάδα.

Έπρεπε να κάνουμε προσπάθεια μετά το παιχνίδι της Τρίτης, γυρίσαμε ξημερώματα Τετάρτης και το ματς απαιτούσε ενέργεια, αλλά τα καταφέραμε. Για όποιον έχει αμφιβολίες, η Άλμπα έχει επτά σερί ήττες και παίζει με τον τρόπο που είδαμε. Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια πνευματικά και σωματικά, συγχαρητήρια σε αυτούς, αλλά και στους παίκτες. Είμαστε σχεδόν στο 1/3 των παιχνιδιών της regular, αλλά μέχρι τώρα είμαστε πολύ καλά.

Και στις τρεις ήττες μας χάσαμε διαφορές και δεν το διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε. Πρώτα από όλα παίζουν και οι αντίπαλοι. Το ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Βίρτους ήταν έκπληξη; Όχι σε καμία περίπτωση. Για παράδειγμα ο τελευταίος της βαθμολογίας νίκησε χθες. Ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει άνετα διεκδικητές της τετράδας. Είναι πολύ δύσκολη λίγκα και είναι αδύνατο για τους παίκτες να παίζουν στο ίδιο επίπεδο, για αυτό όλοι χάνουν. Ακόμα και ο πρώτος στη βαθμολογία θα κάνει αρκετές ήττες. Φυσικά χρειάζεται μία προετοιμασία, αλλά πολλές φορές πνευματικά ή σωματικά λυγίζεις. Γινόμαστε σαν το ΝΒΑ με τη διαφορά ότι εδώ έχουμε περισσότερη πίεση.

Δεν είναι μόνο η ομάδα μας που χάνει διαφορές. Ομάδες με 15 πόντους μπροστά βρέθηκαν 5 πόντους, όπως στο Άλμπα – Ερυθρός Αστέρας. Το παιχνίδι παίζεται σε μεγαλύτερη ταχύτητα λόγω του ταλέντου των παικτών. Η εκτέλεση γίνεται γρήγορα, παίρνεις διαφορές και τις χάνεις, αλλά έχει πάντα σχέση με τον αντίπαλο, δεν είναι μόνο εσύ που κάνεις λάθος. Ο τρόπος που κινεί την μπάλα η Άλμπα και ανάλογα με το τι προβληματισμό της βάζεις, κάνουν μία αλλαγή, δείχνει ότι δεν είναι μόνο τι κάνεις εσύ. Είναι πολύ καλοί οι αντίπαλοι».

Σχετικά άρθρα