Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραχώρησε συνέντευξη στη NOVA και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις πρακτικές που ακολούθησε ο Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια των τελικών εξηγώντας πρώτα πως οι Πράσινοι… «τάισαν» την πείνα τους από τις επιτυχίες των Ερυθρόλευκων αλλά κατέφυγαν και σε διάφορες καταστάσεις που ακολουθούσαν και σε προηγούμενα χρόνια…

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη NOVA:

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Ακόμα χρειαζόμαστε λίγο χρόνο από την αποσυμπίεση, από την τρομέρή έκρηξη αδρεναλίνης. Ήταν πολύ κουραστική χρονιά για εμάς. Μπήκαμε σε πολλές δοκιμασίες και δεν τελειώσε όπως θέλαμε. Αυτό είναι το μπάσκετ, το θέμα είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και να ξέρεις ότι έκανες ό,τι μπορούσες.

Η ζωή σε προσγειώνει πάντα όταν όλα σου έρχονται κατ’ ευχήν. Αμέσως μετά πρέπει να περάσεις μια δοκιμασία. Όχι μόνο στο μπάσκετ, παντού. Είμαι απόλυτα έτοιμος για τέτοιου είδους καταστάσεις. Όταν είπα ότι είχαμε μια χρονιά επίπονη και δύσκολη, εννοούσα αυτό βασικά. Είχαμε απρόοπτα πάρα πολλά. Έπρεπε να επανεκκινήσουμε πολλά πράγματα κάθε φορά που συνέβαινε κάτι. Νομίζω ότι γενικά, αν τελείωνε η χρονιά καλύτερα, θα ήταν μια χρονιά αξιομνημόνευτη που θα τη θυμόμασταν για χρόνια.

Δεν έχουν προλάβει να αλλάξουν πολλά πράγματα από το τέλος της χρονιάς. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δούμε τι επιλογές έχουμε στην αγορά, να συζητήσουμε με τους κατάλληλους ανθρώπους και εννοώ τη διοίκησή μας, τους ιδιοκτήτες της ομάδας μας και το front office για το ποιες πρέπει να είναι οι κινήσεις μας και προς ποια κατεύθυνση θα βαδίσουμε. Πάνω-κάτω μπαίνεις απευθείας στην επόμενη πίστα. Δεν έχεις πολύ χρόνο, αλλά πρέπει να προσαρμοστείς. Σε οδηγεί και η ζωή εκεί, που προχωράει στο επόμενο βήμα. Πάντα».

Για το σχόλιο του Κάνααν: «Κάθε παίκτης έχει πρόβλημα με τον χρόνο συμμετοχής του. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει περισσότερο. Ο Αϊζέια διάλεξε ένα άθλημα που κάποιος άλλος θα αποφασίζει για το πόσο θα παίζει. Όπως και εγώ διάλεξα ένα άθλημα, στο οποίο κάποιος θα με κριτικάρει για αυτό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε προκύπτει στον αθλητισμό».

Για το αν η επιτυχία του Παναθηναϊκού θα ταΐσει την πείνα του Ολυμπιακού: «Καταρχάς η δική μας επιτυχία τάισε την πείνα του Παναθηναϊκού. Γιατί μην ξεχνάμε ότι μόλις το περυσινό πρωτάθλημα δεν τελείωσε γιατί κερδίζαμε με 30 πόντους εκεί. Είχαμε κερδίσει 15 φορές 17, 18, 19 και 21, είχαμε τέτοια ρεκόρ.

Άρα προφανώς οι συνεχόμενες ήττες και η συνεχόμενη απογοήτευση όπλισαν τον Παναθηναϊκό να γίνει καλύτερος, να επενδύσει τεράστια ποσά και να πάει σε άλλες πρακτικές που πήγε όπως όλοι ξέρουμε. Και που ασχολούνται τα όργανα με αυτό και οι θεσμοί.

Εννοείται σε επηρεάζει αυτό, γιατί ζούμε σε μια κοινωνία στην Ελλάδα που πάντα θέλουμε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Δεν μας ενδιαφέρει το δικό μας καλό, αλλά το κακό του διπλανού μας.

Προσπαθώ να είμαι λίγο αποστασιοποιημένος από αυτά τα πράγματα. Φυσικά έχω συναισθήματα, έχω στενοχώρια που μπορεί να είναι παραπάνω για αυτά τα γεγονότα. Στο τέλος επιβιώνουν οι σκληροί. Αυτοί που έχουν πιο γερό στομάχι».

Σχετικά άρθρα