Σε δεύτερη μοίρα βρίσκεται το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης του Άρη με τον Ολυμπιακό (76-87)για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς η δολοφονία του νεαρού Άλκη αλλά και η επέτειος από την τραγωδία της Θύρας 7 επισκιάζουν οτιδήποτε άλλο.

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΤ ο προπονητής των Πειραιωτών:

«Δεν είμαι αισιόδοξος λόγω της ελληνικής κοινωνίας. Και στο παρελθόν είχαμε περιστατικά αντίστοιχης σοβαρότητας και είδαμε ότι αρχικά η ελληνική κοινωνία έσκυψε στο πρόβλημα, θλίβεται και μετά ως κοινωνία είμαστε ίδιοι. Δεν είμαι λοιπόν πολύ αισιόδοξος κι αυτό έχει να κάνει με τη μόρφωση και την καλλιέργεια που έχουμε σαν κοινωνία.

Νομίζω ότι δεν μπορούμε να σταθούμε περισσότερο σ’ αυτό το παιχνίδι. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή στην περίοδο, με σημαντικά παιχνίδια για την Ευρωλίγκα και το Κύπελλο. Θέλαμε να τελειώσουμε το ματς από το πρώτο δεκάλεπτο αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει, όσο μεγάλη κι αν είναι η προσπάθειά σου.

Δεν είναι ίδια αυτά τα παιχνίδια. Ο Χάνλαν είναι ένας παίκτης με μεγάλη ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει καλύτερο αμυντικό επάνω του για περισσότερα λεπτά αλλά δεν το κάναμε. Παίζει ρόλο η συγκέντρωση της ομάδας έπειτα από τόσο δύσκολα παιχνίδια. Προερχόμασταν από ένα must win εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς το κάθε must win εκτός έδρας παιχνίδι σ’ αυτή τη διοργάνωση.

Απαιτεί να καταναλώσεις αρκετή ενέργεια. Την ίδια ώρα που έχεις να διαχειριστείς ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα κι ένα παιχνίδι αυτών των συνθηκών, μια ομάδα, όπως ο Άρης, η οποία βασίζεται στην αθλητικότητα και την ενέργεια των Αμερικανών της προετοιμάζεται να σε αντιμετωπίσει. Το κίνητρο που νιώθει είναι πολύ μεγάλο και μπορεί να κινδυνεύσεις. Θεωρώ ότι δεν κινδυνεύσαμε, αλλά δεν τελειώσαμε και το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο όπως θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει».

Σχετικά άρθρα