Νέο εντός έδρας παιχνίδι έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός για την Euroleague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει Βιλερμπάν.

Στις δηλώσεις του την Πέμπτη (16/12) για το παιχνίδι με τους Γάλλους την Παρασκευή (17/12, 21.00) ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» είπε αρχικά: «Δεν θεωρώ πως παίζει ρόλο το πώς ήμασταν μια μέρα πριν. Αυτό που μετράει είναι πόσο συγκεντρωμένοι είμαστε στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Ο αγώνας με τη Βιλερμπάν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Η αντίπαλός μας προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες, αλλά αυτό έχει να κάνει και με το ποσοστό των δύο βασικών επιθετικών τους παικτών, Τζόουνς και Οκόμπο, που στα τελευταία τέσσερα ματς δεν σούταραν καλά. Εξακολουθούν να είναι πολύ συμπαγείς στην άμυνα και να δημιουργούν προβλήματα στην αντίπαλη επιθετικότητα.

Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα στους δύο παίκτες που προανάφερα, είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί είναι οι χειριστές που φτιάχνουν τα πράγματα στο παιχνίδι της Βιλερμπάν. Πρέπει να είμαστε συμπαγείς, να παίξουμε ομαδικά και να κάνουμε όλα αυτά που μετράνε στο σύγχρονο μπάσκετ».

Όσον αφορά για τις διαφορές της Μπάγερν με τη Βιλερμπάν και τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κερδίσει, ανέφερε: «Κάθε ομάδα είναι διαφορετική και πρέπει να έχεις διαφορετικό πλάνο κάθε φορά. Παρ’ όλα αυτά, για εμένα απαράβατος όρος είναι ότι πρέπει να πασάρεις την μπάλα πολύ. Αν επιτεθείς εγωιστικά σε αυτές τις ομάδες που έχουν αθλητικότητα, που επιτίθενται καλά πάνω στους χειριστές της μπάλας, χωρίς να την κυκλοφορήσεις δεν θα έχεις αποτέλεσμα. Πρέπει, λοιπόν, να είναι οι παίκτες έτοιμοι, να πασάρουν την μπάλα πολύ και να έχουμε υπομονή για να πάμε σε καλές επιλογές. Στην άμυνα πρέπει να είμαστε το ίδιο συμπαγείς και σκληροί, όπως ήμασταν χθες στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν ξέρουμε ποιοι παίκτες θα παίξουν στο μεταξύ μας ματς. Ο Καουντί δεν έπαιξε στο τελευταίο ματς γιατί ήταν άρρωστος, ο Φαλ δεν μπήκε στο ροτέισον. Γενικά θα πρέπει να δούμε ποιοι θα παίξουν, όμως, φυσικά παίζουν ρόλο οι απουσίες. Η υγεία είναι σημαντικό πράγμα στην Ευρωλίγκα».

Σχετικά άρθρα