Λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού τη Δευτέρα (18/1) για την αναμέτρηση με την Βιλερμπάν (19/1, 21.45) ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να δείχνουν μετά από νίκες ότι είναι η ομάδα που πρέπει και να μην επαναπαύονται με συνέπεια να έρχονται οι ήττες.

«Εμείς για να γίνουμε η ομάδα που πρέπει να είμαστε, πρέπει να είμαστε καλοί μετά από νίκες. Θεωρώ πως μετά από ήττες όλες οι ομάδες συσπειρώνονται και έχουν έναν λόγο παραπάνω για να αποδείξουν πράγματα.

Όμως, εμείς προερχόμασταν από τρεις σερί νίκες, έπρεπε να κάνουμε μια νίκη στο γήπεδό μας και δεν την κάναμε. Εγώ πιστεύω πως θα αλλάξουμε επίπεδο όταν κάνουμε αυτό. Όταν κερδίζουμε τα ματς που πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε», δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των Πειραιωτών, ενώ αναφορικά με το αν πήραν το μάθημά τους οι παίκτες του, απάντησε: «Ελπίζουμε. Ποτέ δεν ξέρεις. Το παιχνίδι είναι πάντα η απόδειξη για το αν μια ομάδα προοδεύει, είναι έτοιμη, αποφασιστική και κατακτά τους στόχους της. Οπότε ο αγώνας θα αποδείξει αν έχουμε, σε εισαγωγικά, πάρει το μάθημά μας.

Θα ήθελα να πω πως για εμένα η ήττα από τη Βιλερμπάν δεν ήταν μόνο προϊόν υποτίμησης της αντιπάλου ή χαλαρής προσέγγισης, αλλά και καλής εμφάνισης των αντιπάλων. Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι καλή ομάδα η Βιλερμπάν, ανεξάρτητα από τη βαθμολογική της θέση. Είναι μια ομάδα με ταλέντο και αθλητικότητα».

Τέλος, για το αν το πλάνο στο προηγούμενο ματς ήταν σωστό ή θα χρειαστεί να αναθεωρήσει κάποια κομμάτια στο νέο παιχνίδι με τους Γάλλους, σχολίασε: «Και τα δύο. Προφανώς δεν φέρουν ευθύνη μόνο οι παίκτες για ένα αρνητικό αποτέλεσμα, φέρουν και οι προπονητές. Άρα και η τακτική που είχαμε εμείς δεν ήταν η κατάλληλη. Κάνουμε κάποιες αλλαγές, όμως, είναι σημαντικό, και δεν το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία, ότι οι δύο πιο hustle παίκτες που έχουμε, ο Παπανικολάου και ο Μάρτιν ήταν έξω από παιχνίδι. Και ήταν ένα ματς που πήγε καθαρά σε αυτό, στην ένταση και την επαφή. Είναι δύο παίκτες που σημαντικοί για εμάς σε αυτό».

Σχετικά άρθρα