Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά το σημαντικό διπλό στο Κάουνας, απάντησε και σε ερωτήσεις για το NBA και τη μέχρι τώρα πορεία των Σάσα Βεζένκοφ και Βασίλιε Μίτσιτς εκεί, τονίζοντας πως ο Βουλγαροκύπριος πρώην άσος του Ολυμπιακού, όπως και ο Σέρβος γκαρντ, θα χρειαστούν περισσότερο από έναν χρόνο για να καταφέρουν να προσαρμοστούν πλήρως στο νέο τους περιβάλλον.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να μιλήσουμε για αυτό, αλλά είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ το NBA, βλέπω 2-3 παιχνίδια τη νύχτα, αλλά είναι άλλη στάση, άλλη νοοτροπία. Όπως είπα για τον Ουόκαπ και τον Μπραζντέικις ισχύει για παιδιά όπως ο Βεζένκοφ και ο Μίτσιτς.
Ο Σάσα Βεζένκοφ θα χρειαστεί περισσότερο από έναν χρόνο για να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο περιβάλλον. Ο χρόνος συμμετοχής των σταρ στο NBA δεν είναι διαπραγματεύσιμος. Έχουν τα λεπτά τους και τη θέση που τους αξίζει και όλοι οι άλλοι πρέπει να αποδείξουν την αξία τους μέσα σε μερικά λεπτά. Ο Σάσα έπαιξε 32′-33′ λεπτά στον Ολυμπιακό και τώρα πρέπει να αποδείξει τις ικανότητές του μέσα σε λίγα λεπτά. Αλλά είναι έξυπνος, εργατικός, και μπορεί να αποδείξει το επίπεδό του στο μέλλον. Για άλλους η κατάσταση είναι διαφορετική. Η κατάσταση του καθενός είναι διαφορετική».



