Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήρε την προσπάθεια των παικτών του στον πρώτο τελικό της Basket League με τον Παναθηναϊκό.

Στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των Πειραιωτών είπε ότι είχε τις αμφιβολίες του για το πώς θα μπει η ομάδα του στο παιχνίδι λόγω και της 20λεπτης καθυστέρησης που προέκυψε στην έναρξη του αγώνα, αλλά απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για την αποφασιστικότητά τους.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για το πρώτο βήμα στη σειρά. Πάντα το πρώτο παιχνίδι δημιουργεί έξτρα πίεση στον γηπεδούχο, όμως το διαχειριστήκαμε καλά και δεν κινδυνεύσαμε. Ελέγξαμε τον αγώνα μέσα από την καλή μας άμυνα, αν και στην επίθεση μπορούσαμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, αν δεν ήμασταν τόσο νευρικοί. Όλες οι σειρές των τελικών έχουν κουρασμένες και πιεσμένες ομάδες. Υπάρχει ζέστη, ένταση, άγχος, οπότε το μπάσκετ μπορούσε να είναι καλύτερο. Δεν έχει σημασία, ας μη λέω τα τετριμμένα, ότι κάναμε το 1-0 κτλ. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, πρέπει να παίζεις σταθερά το μπάσκετ που παίζεις όλο το χρόνο. Συγχαρητήρια και στον Παναθηναϊκό, τα λέμε τώρα από Τρίτη.

Είχα μία αμφιβολία για το πώς θα μπούμε στο παιχνίδι, έπεσαν και τα δακρυγόνα έξω από το γήπεδο, δεν ήταν υπέρ του αθλητισμού. Οι παίκτες ήταν, όμως, αποφασισμένοι. Πήραμε μια διαφορά και τη συντηρήσαμε σχετικά άνετα. Όλα τα εμπόδια που έχεις μπροστά σου, φτιάχνονται από εσένα. Παίξαμε καλά με τον Προμηθέα, κάναμε σοβαρές προπονήσεις αυτό το διάστημα. Η ψυχοσύνθεση των παικτών μεταβάλλεται από φάση σε φάση, από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο, οι πιο συμπαγείς όμως κερδίζουν. Παίζει κι ο αντίπαλος, ο Παναθηναϊκός ήταν νευρικός και δεν έκανε καλή εμφάνιση. Από καλές άμυνες φύγαμε στον αιφνιδιασμό με παίκτη παραπάνω, αλλά είχαμε πολύ χαμηλό ποσοστό στον αιφνιδιασμό. Πρέπει να είχαμε δέκα τέτοιες φάσεις στο τρανζίσιον και νομίζω σκοράραμε μόνο στους δύο. Είχαμε πολλές φάσεις στις οποίες έπρεπε να ανοίξουμε περισσότερο το σκορ», δήλωσε ο Μπαρτζώκας.

Σχετικά άρθρα