Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα (31/3, 22.00) την Βαλένθια στην Ισπανία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δηλώνει ότι δεν είναι ακόμη καιρός για απολογισμό της κακής φετινής σεζόν στην Euroleague.

Παράλληλα, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» τόνισε ότι επηρεάστηκε σημαντικά η ομάδα του από τους τραυματισμούς των Παπανικολάου και Μάρτιν.

«Είναι διαφορετικό να διεκδικείς μαθηματικά την πρόκρισή σου και διαφορετικό να μην έχεις ελπίδες. Όπως ξέρετε για τη Βαλένθια είναι σαν να παίζει τελικό. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός οκτάδας, όμως έχει καλό πρόγραμμα και έχει και τις ισοβαθμίες. Οπότε κόντρα σε εμάς παίζει τελικό, κάτι που ισχύει και για την Ρεάλ την οποία θα αντιμετωπίσουμε μετά. Το θέμα είναι πως αν σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αντιμετωπίσεις το παιχνίδι με ομαδικό χαρακτήρα και δεν παίξεις σοβαρά, υπάρχει κίνδυνος γιατί πάντα ο αντίπαλος που έχει παραπάνω κίνητρο έχει ένα πλεονέκτημα.

Έχει ταλέντο ως ομάδα. Είναι πρώτη στις τελικές πάσες στη λίγκα, είναι μια ομάδα που πασάρουν αρκετά και οι ψηλοί και οι κοντοί και έχει πολλές ιδιαιτερότητες, τριάρια που ποστάρουν, πεντάρια που σουτάρουν με πρόσωπο στο καλάθι και τρίποντο. Οπότε θέλει έναν ιδιαίτερο τρόπο για να την αντιμετωπίσεις. Είναι πολύ καλή ομάδα και ο αγώνας είναι απαιτητικός.

Είναι καλύτερο να περιμένουμε και τα τρία τελευταία παιχνίδια για να κάνουμε μια συνολική αποτίμηση και ανάλυση του τι κάναμε καλά και τι δεν κάναμε. Σίγουρα υπάρχουν και τα δύο, δηλαδή υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν κάναμε καλά, αλλά υπάρχουν και πράγματα που κάναμε καλά. Το να αξιολογήσουμε τώρα όλη την κατάσταση και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια φέτος, μεταξύ των οποίων και τους εαυτούς μας, είναι λίγο λάθος. Καλύτερα να το κάνουμε σε λίγο διάστημα που τελειώνει η σεζόν, όταν θα έχω τη διάθεση και τον χρόνο να πω πολλά περισσότερα.

Για να καταλάβουμε τον δείκτη της δυσκολίας της φετινής Ευρωλίγκας, η Ρεάλ κινδυνεύει να μείνει εκτός. Ο τραυματισμός του Ράντολφ και η φυγή του Καμπάτσο δημιούργησαν προβλήματα. Όπως το ίδιο συνέβη και με εμάς. Οι τραυματισμοί των Παπανικολάου και Μάρτιν ήταν γεγονότα που μας επηρέασαν σημαντικά. Είναι και αυτά μέσα στην ανάλυση που θα πρέπει να κάνουμε στο τέλος της σεζόν» δήλωσε ο Μπαρτζώκας.

Σχετικά άρθρα