Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την εμφατική νίκη του Ολυμπιακού (75-52) στο Game 3:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, κάναμε σημαντικό βήμα για τον τελευταίο στόχο της χρονιάς που φυσικά δεν δίνει τίποτα. Πρέπει με την ίδια σεμνότητα, προσοχή και συγκέντρωση να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι που είναι επίσης πολύ δύσκολο. Δεν έχω να πω πολλά λόγια, καλύτερα να αναλύσουμε τη χρονιά όταν ολοκληρωθεί, θετικά ή αρνητικά.

Πάντα είναι το κλειδί η άμυνα, αλλά πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές του γηπέδου είναι σημαντικές. Είχαμε καλή αμυντική συμπεριφορά, δεν αφήσαμε τίποτα στον Παναθηναϊκό με ελάχιστες εξαιρέσεις στο πρώτο μέρος. Οι τίτλοι παίζονται στα κλειστά παιχνίδια, είναι πολύ σημαντικές οι hustle φάσεις, αν τις πάρεις εσύ, παίρνεις αυτοπεποίθηση. Είναι δύσκολη και η ατμόσφαιρα για τον αντίπαλο εδώ. Είμαστε στο τέλος και υπάρχει πνευματική και σωματική κόπωση, τώρα που έχουμε και τραυματισμούς, πρέπει όλοι όσοι συμμετέχουν, να συνεισφέρουν στο ρόλο τους ώστε η ομάδα μας να πάρει το πρωτάθλημα.

Δημιουργήθηκε μία εικόνα από τα media, ακόμη και από τον Παναθηναϊκό, για πράγματα που είπα και ακόμη και οι ίδιοι έλεγαν. Το να πάρεις τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο, ποτέ. Ο Παναθηναϊκός παίζει με πολύ λιγότερη πίεση από εμάς, αυτό είναι γεγονός. Τα media και τα social media δημιουργούν καταστάσεις και συνθήκες. Είναι πολλή η ζέστη στο τέλος, είναι ότι είμαστε στα μέσα Ιουνίου, ας συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι και ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Ο Βεζένκοφ είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται τις προκλήσεις. Σήμερα έπαιξε 20 λεπτά, εννοείται ότι είχε συνεισφορά στη νίκη μας, αν και είναι άνθρωπος ψυχαναγκαστικός με τη ρουτίνα του. Δεν έκανε προπόνηση, κρίναμε ότι έπρεπε να βοηθήσει όσο μπορεί, από τη στιγμή που αυτός ο τραυματισμός δεν μπορούσε να γίνει χειρότερος. Χαίρομαι πολύ που δεν χρειάστηκε να παίξει παραπάνω. Θέλω να συγχαρώ το ιατρικό τιμ της ομάδας, καθώς έμειναν μέχρι τις πρωινές ώρες για να κάνουν θεραπείες στον Σάσα και σε όσους έχουν προβλήματα τραυματισμών και κούρασης, τους οφείλουμε μεγάλο μέρος της πορείας μας και της νίκης.

Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, μπορείς να είσαι χειρότερος και να κερδίσεις. Πάντα παίζει κι ο αντίπαλος. Προφανώς και ο Παναθηναϊκός παίζει με άλλη αυτοπεποίθηση στο γήπεδό του. Χάσαμε μεγάλο μέρος της δημιουργίας και της εκτέλεσής μας εκεί, παίξαμε με αδόκιμα σχήματα, είχαμε την ευκαιρία όμως να πάρουμε το ματς. Αν κάνουμε το παιχνίδι μας, θα έχουμε σοβαρή πιθανότητα να νικήσουμε. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, δεν θέλω να κάνω περισσότερες δηλώσεις γιατί το σύστημα είναι έτοιμο να αποδομήσει ό,τι λέω. Πάντα σέβομαι τον Παναθηναϊκό, μπορείτε να ρωτήσετε έναν προς έναν όλους αν έχω δείξει εικόνα αλαζονείας. Αν αυτό είναι το παιχνίδι που πρέπει να παίζεται, το σέβομαι κι αυτό. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του.

Όταν πήρα την απόφαση για τον ξένο που έπρεπε να κοπεί, πήγα με τη λογική των αριθμών. Αν ένας ψηλός τραυματιζόταν, όπως έγινε με τον Μπλακ, θα μέναμε με έναν σέντερ σε όλη τη σειρά. Αυτή ήταν η απόφασή μου, τότε. Το γεγονός ότι έπαθε γαστρεντερίτιδα ο Σλούκας και ο Γουόκαπ αποβλήθηκε, ήταν κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί. Αυτή ήταν η απόφασή μου, ελπίζω να δικαιωθώ. Δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα του Κάναν ή από το πόσο ευχαριστημένος είμαι από εκείνον, ήταν μία απόφαση σύμφωνα με τη λογική.

Στην Τουρκία δεν υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την ασφάλεια των αθλητών και των προπονητών. Και στη Σερβία ελέγχεται. Αν αυτός είναι ένας ωραίος τρόπος να κάνεις τη δουλειά σου, σε κλειστά γήπεδα, δεν είναι. Εδώ και έναν-δύο μήνες η κατάσταση έχει ενταθεί και πάλι πάρα πολύ. Αν με ρωτάτε, θα ήθελα μία ατμόσφαιρα όπως στη δυτική Ευρώπη, όπου τα παιχνίδια παίζονται και τα κερδίζει ο καλύτερος, δεν γίνεται πόλεμος ανακοινώσεων και πόλεμος προπαγάνδας, πίεση στους διαιτητές και στοχοποίηση ανθρώπων. Δεν με εκπλήσσει τίποτα, το ιδανικό σενάριο είναι να βλέπουμε 12 εναντίον 12 και ο καλύτερος ας κερδίσει.

Δεν θέλω να είμαι στο προσκήνιο, το ξέρετε, για κάποιο λόγο είμαι ο κύριος στόχος της αντίπαλης προπαγάνδας, μου γίνονται μαθήματα ηθικής από ανθρώπους που δρουν στο παρασκήνιο. Μου κουνάνε το δάχτυλο, το σέβομαι, ο καθένας κάνει μία δουλειά για να ζήσει την οικογένειά του. Υπάρχουν άνθρωποι που επηρεάζονται από αυτό, έχω πολλούς φίλους Παναθηναϊκούς, παιδικούς μου φίλους, εκείνων η γνώμη με νοιάζει, εκείνοι ξέρουν ότι δεν είμαι αλαζόνας. Έτσι με χαρακτηρίζουν, ενώ εγώ απλώς χρησιμοποίησα δηλώσεις των αντιπάλων μου. Αυτοί οι άνθρωποι που μου κουνούν το δάχτυλο, έχουν αποδομήσει τους προπονητές τους. Ράντονιτς και Πεδουλάκης έχουν αξιοσέβαστη πορεία. Το είπα ότι θα είναι πολύ δύσκολη η σειρά».

Σχετικά άρθρα