Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παρασκευή (17/1, 20:30) την Μπάγερν σε παιχνίδι πραγματικό «τελικό» για την Euroleague και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε πως οι «ερυθρόλευκοι» κοιτάζουν την αγορά για παίκτη, ενώ τόνισε πως πρέπει να παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε κατά τη media day ο Έλληνας προπονητής»:

«Τα πάντα διορθώνονται, αρκεί να υπάρχει θετική σκέψη. Μιλάω για όλο τον περίγυρο. Είναι μία ιδιόμορφη κατάσταση, αλλά όλα διορθώνονται. Βλέπουμε μεγάλα σκορ, δεν είναι τόσο η επιθετική ικανότητα αλλά το γεγονός πως λείπει η τακτική λόγω των πολλών παιχνιδιών. Οι παίκτες παίζουν για τα νούμερά τους, δεν κάνουν τόσο αυτά που θέλουν οι προπονητές. Η Μπάγερν έχει καλούς παίκτες με ταλέντο. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος στην άμυνα θα έχεις προβλήματα».

Αναφορικά με την ανάγκη ενίσχυσης του Ολυμπιακού, ανέφερε:
«Μετά το αυριανό παιχνίδι θα σας απαντήσω. Το πρώτο ματς ήταν διδακτικό για μένα. Οι αντιδράσεις ανθρώπων κάτω από πίεση είναι διαφορετικές. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι παράμετρος για αποφάσεις. Είμαστε λίγοι αριθμητικά, αυτό είναι δεδομένο. Θα κάνουμε προσπάθεια να ενισχυθούμε. Κοιτάμε ήδη παίκτες. Τα πράγματα στην αγορά είναι συγκεκριμένα. Πρέπει να πληρώσεις buy-out, γιατί οι καλοί παίκτες έχουν ομάδα αυτή την εποχή».

Σχετικά με τους στόχους και τις ελπίδες του Ολυμπιακού για την οκτάδα, τόνισε: «Δεν μπορείς να αφήσεις μία χρονιά δύο μήνες πριν το τέλος. Είναι μία διοργάνωση που έχει λάμψη και δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος. Μπορεί να πέσει το ηθικό σου αν δεν είσαι απόλυτα έτοιμος. Μαθηματικά έχουμε ελπίδες. Στόχος μας πάντα είναι το επόμενο ματς».

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν περίμενε θερμή υποδοχή από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, είπε: «Από τότε που έφυγα, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήταν ζεστοί. Έτσι ήταν και αυτό. Στην Ελλάδα αλλάζουν αυτά βεβαία».

Για τα παιχνίδια και την έλλειψη ρυθμού των «ερυθρόλευκων»:
«Ο ανταγωνισμός τους κάνει όλους καλύτερους. Δεν πρέπει να ξύνουμε πληγές. Υπάρχει μία πληγή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει κάποιους που να μην συμφωνεί με αυτό. Το ιδανικό είναι να παίζει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αλλά επί ίσοις όροις».

Κλείνοντας, ανέφερε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από τις προσωπικές μου φιλοδοξίες. Πάντα δένομαι συναισθηματικά, πάντα είμαι στο πλευρό των ιδιοκτητών που βάζουν χρήματα χωρίς ανταπόδοση. Κάποιος που βάζει τα χρήματά του πρέπει να νιώθει ότι κάνει κάτι καλό. Ο κόσμος του Ολυμπιακού μπορεί να έχει όραμα».

Σχετικά άρθρα