Ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε στη NOVA για την τελευταία άμυνα πάνω στον Σέρχιο Γιουλ, το σουτ του Κώστα Σλούκα στην εκπνοή, αλλά και τη συνέχεια του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων τόνισε πως οι παίκτες του έκαναν σπουδαία δουλειά στην άμυνα σε όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου και εξήγησε γιατί δεν πήρε την επιλογή του φάουλ στην τελευταία κατοχή του τελικού της EuroLeague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε ο τίτλος: “Είναι η δεύτερη χρονιά. Πέρσι έγινε το ίδιο στον ημιτελικό. Φέτος ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Δυστυχώς ό,τι έγινε στο τελευταίο λεπτό, ήταν εναντίον μας. Κάναμε 0/3 τελευταίες επιθέσεις, χάσαμε βολές κι αυτοί έκαναν 3/3 επιθέσεις. Το σουτ του Γιουλ ήταν κάτω από πολύ δύσκολες προϋποθέσεις μπροστά στον Φαλ. Το έβαλε κι έγινε ό,τι έγινε”.

Για τη διαχείριση των τελευταίων λεπτών: “Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε 38 λεπτά ζώνη. Με το man to man δεν θα μπορούσαν να παίξουν εναντίον μας. Είχαμε καλή κυκλοφορία και βγάλαμε αρκετά ανοιχτά σουτ. Αν θυμάμαι καλά, χάσαμε 4-5 σουτ ανοιχτά σουτ. Αν τα βάζαμε, θα έγερνε η πλάστιγγα υπέρ μας. Ό,τι έγινε, έγινε για να γίνει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα”.

Για την τελευταία άμυνα του Ολυμπιακού: “Σκέφτηκα να κάνουμε φάουλ, αλλά για ποιον λόγο να βάζαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης… Της δώσαμε ένα πολύ δύσκολο σουτ. Δεν είχε βάλει άλλο καλάθι ο Γιουλ, πήρε και το έβαλε. Με την άγνοια κινδύνου και την κλάση του. Ήταν ένα πολύ πιεσμένο σουτ. Αν το έχανε, θα λέγαμε άλλα πράγματα”.

Για την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού:
“Σχεδιάσαμε κάτι. Είχαμε ένα pull-up, που έγινε υπό καλές συνθήκες. Ήταν ένα σουτ που το έχει. Θα μπορούσε να μπει. Ολοκληρώσαμε τη σεζόν με πολύ μικρό τρόπο. Εκτοξεύσαμε το ενδιαφέρον του κόσμου και της κοινής γνώμης για το μπάσκετ. Ευχαριστώ θερμά τον κόσμο μας, που ήταν πάλι εδώ. Η χρονιά δεν κλείνει, όπως θα θέλαμε και νομίζω θα έπρεπε να κλείσει. Έχουμε έναν στόχο ακόμα”.

Σχετικά άρθρα