Ως τη δυσκολότερη απόφαση που έχει κληθεί να πάρει στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό, χαρακτήρισε το κόψιμο του Μόουζες Ράιτ από την επτάδα των ξένων ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Ήθελα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Η ΑΕΚ παρά τα προβλήματα, έχει πολύ καλό προπονητή. Δεν ήρθαν εδώ πέρα για να γίνουν περίγελος. Οποιοδήποτε λάθος που κάνουμε, πληρώνεται. Κανείς από τους παίκτες μας δεν ήταν ικανοποιημένος από την παρουσία του. Έπρεπε να πιεστούμε στο δεύτερο ημίχρονο για να κερδίσουμε.

Υπάρχουν δύσκολες αποφάσεις που πληρωνόμαστε καλά για να τις παίρνουμε. Αποφάσισα για λόγους αρχής να πάω με τους παίκτες που ξεκίνησαν τη χρονιά. Αυτή ήταν πιο δύσκολη μου απόφαση στη δεύτερη θητεία μου στον Ολυμπιακό. Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση και μας άλλαξε την εικόνα. Ήθελα να πάω με τους παίκτες που ξεκίνησαν τη σεζόν. Τον Μόουζες τον αγαπώ και τον θαυμάζω, τον υπολογίζουμε κανονικά για το Final Four» ανέφερε στην ΕΡΤ ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, ενώ στη συνέντευξη Τύπου, λόιγο αργότερα συνέχισε τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον Αμερικανό:

«Ο Μόουζες είναι ένας παίκτης, που ερχόμενος στον Ολυμπιακό βοήθησε σημαντικά την ομάδα μας να αρχίζει να κερδίζει παντού. Έδωσε μία διάσταση στο παιχνίδι μας που μας έλειπε. Γύρισαν και άλλοι παίκτες από τραυματισμό. Αυτή ήταν μία απόφαση πολύ δύσκολη για μένα, μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει στον Ολυμπιακό. Από αγωνιστικά κριτήρια δεν είχα κάποιον να κόψω.

Κάθε παίκτης δίνει μία διάσταση στο παιχνίδι μας, κάθε παίκτης έχει ικανότητα, κάθε παίκτης έχει προσφέρει να φτάσουμε μέχρι εδώ. Αποφάσισα να κόψω τον Μόουζες γιατί ήταν το λιγότερο χρονικό διάστημα στην ομάδα. Ο Μόουζες έχει συμβόλαιο στην ομάδα μας και του χρόνου και τον υπολογίζουμε κανονικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για μένα είναι από τους rising stars του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Σχετικά άρθρα