Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για πρόβλημα πίεσης που έχει διαπιστώσει από τον τρόπο με τον οποίο χάθηκαν τα τέσσερα ματς της σεζόν που κρίθηκαν στον πόντο, ενώ δήλωσε με βεβαιότητα ότι ο Ολυμπιακός θα βελτιωθεί μέσα από την καθημερινή δουλειά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ενόψει του σημερινού (22/12) αγώνα με την Βιλερμπάν στη Λυών:

Για την ήττα του Ολυμπιακού στην Ιταλία και πως διορθώνεται αυτό: «Καθημερινή δουλειά, μπαίνεις στην προπόνηση και βάζεις νέους στόχους. Η ήττα από την Μπολόνια μας πληγώνει πολύ, ελέγχαμε το παιχνίδι για 39 λεπτά. Δεν κάναμε καλά πράγματα στο τέλος και χάσαμε το παιχνίδι. Αυτά έχει η ζώη. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν».

Για το ότι ο Ολυμπιακός χάνει δικά του παιχνίδια: «Και εμείς το ψάχνουμε αυτό. Χάσαμε πέντε λέι απ ένας εναντιόν κανενός, μερικά από αυτά ήταν στο τέλος του ματς. Αν είχαμε βάλει κάποιο από αυτά θα είχαμε κερδίσει, αλλά αυτή είναι μια απλή ανάλυση. Πρέπει να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις. Υπάρχει ένα πρόβλημα πίεσης στα προηγούμενα τρία παιχνίδια κρίθηκαν στον πόντο και ήταν εις βάρος μας. Αυτό με τη Βίρτους ήταν το τέταρτο, θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες νίκες παραπάνω με διαφορετικές αποφάσεις ή ίσως και λίγη τύχη παραπάνω. Η δουλειά μας είναι αυτή να αναλύουμε τί φταίει. Να στηρίξουμε τους παίκτες μας όσο περισσότερο γίνεται ειδικά εκείνους που γυρίζουν από απραξία λόγω τραυματισμών όπως ο Γουίλιαμς-Γκος».

Για το επόμενο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν: «Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε τη Βιλερμπάν. Δεν υπάρχει καμία ομάδα στην Euroleague που την κερδίζεις εξ ορισμού, νομίζω η Μπαρτσελόνα το επιβεβαίωσε χάνοντας από την Άλμπα Βερολίνου. Όλες οι ομάδες θα υπάρξουν περιόδοι που κερδίζουν ή θα χάνουν συνέχεια και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να είσαι μετριοπαθής. Να βελτιωθούμε από την καθημερινή δουλεια, θα τα καταφέρουμε και θα το κάνουμε».

Σχετικά άρθρα