Η απόφαση των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων να μοιραστούν 150.000 προφυλακτικά στους αθλητές δημιούργησε σύγχυση αναφορικά με την οδηγία για αποφυγή «σωματικής επαφής».

Όταν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες τον Ιούλιο θα απαγορεύονται οι χειραψίες και οι αγκαλιές λόγω του κορωνοϊού, καθώς αυτές είναι μεταξύ άλλων κάποιες από τις απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει οι διοργανωτές των Αγώνων του Τόκιο, σύμφωνα με το playbook που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Ιδιαίτερη εντύπωση είχε προκαλέσει η αποφυγή της «σωματικής επαφής» μεταξύ αθλητών, καθώς πολλοί αναρωτήθηκαν αν αυτό σημαίνει ότι θα απαγορευόταν και το σεξ. Έγινε ωστόσο γνωστό πως θα μοιραστούν 150.000 προφυλακτικά στους αθλητές, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στα social media.

Σύμφωνα με το 33σέλιδο playbook, όποιος αθλητής ή αθλήτρια παραβεί τους κανονισμούς, θα εκδιωχθεί από το Ολυμπιακό χωριό. Όπως αναφέρουν οι οδηγίες, οι αθλητές θα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό. Στην περίπτωση που διαγνωστούν θετικοί, τότε θα αποκλειστούν από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Σχετικά άρθρα