Ο Τζόρντι Μπερτομέου αποκάλυψε ότι η έσχατη λύση για να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν στην Euroleague είναι η διεξαγωγή αγώνων σε «φούσκα», στα πρότυπα του ΝΒΑ.

«Έχουμε εναλλακτικό σχέδιο, αλλά προτιμάμε το αρχικό μας πλάνο και το δικό μας είναι αρκετά ευέλικτο. Μπορούμε να αλλάξουμε ημερομηνίες και έδρες. Οι ομάδες εμπλέκονται σε αυτό και ήταν εύκολο να τα κανονίσουμε. Ξέρουμε ότι θα έχουμε δυσκολίες. Αν τα πράγματα χειροτερέψουν και φτάσουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τότε θα επιστρέψουμε στο σχέδιο που είχαμε τον Μάιο. Όλα ήταν έτοιμα για την “φούσκα”, αλλά 3-4 ομάδες δεν μπορούσαν να φύγουν από την χώρα τους. Γι’ αυτό και δεν προχωρήσαμε. Τώρα είμαστε έτοιμοι για όλα και θα κάνουμε αυτό που πρέπει, αν χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Euroleague.

Αναφορικά με τις δυσκολίες στις μετακινήσεις των ομάδων, ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε: «Αυτό αφορά τις ομάδες, αλλά ξέρουμε ότι ίσως υπάρχει πρόβλημα σε κάποιες χώρες. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με δύο εταιρίες, ώστε να μας βοηθήσουν σε περίπτωση που οι ομάδες δεν έχουν άλλον τρόπο μεταφοράς».

Σχετικά άρθρα