Η αναστολή στην αγωνιστική δράση της Euroleague θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 11 Απριλίου, όπως έκανε γνωστό ο Ζόρντι Μπερτομέου.

Ο διοικητικός ηγέτης της λίγκας έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τους φιλάθλους, τους οποίους ευχαρίστησε μεταξύ άλλων για «το πάθος και την αφοσίωση που συνεχίζετε να δείχνετε στην Ευρωλίγκα στην πιο δύσκολη κατάσταση που έχουμε ζήσει στα 20 χρόνια ιστορίας της».

Από εκεί και πέρα ο Μπερτομέου τόνισε τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθε ο κορωνοϊός στην Ευρώπη, έχουμε αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα με την μεγαλύτερη σοβαρότητα και ακολουθούμε σχολιαστικά τις οδηγίες των τοπικών και εθνικών κυβερνήσεων, όπως και των παγκόσμιων αρχών.

Αυτό μας οδήγησε στο να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, όπως το να γίνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ή να μεταφέρεται αλλού η έδρα τους, κάτι που έπληξε ό,τι σημαντικότερο έχουμε, τους φιλάθλους μας.

Η κλιμάκωση της κατάστασης αυτής οδήγησε στην προσωρινή αναστολή των αγώνων για να προστατέψουμε τους συμμετέχοντες και τους φιλάθλους, όπως και στη συμβολή μας στην αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας πανδημίας.Οι αγώνες μας θα ανασταλούν τουλάχιστον ως τις 11 Απριλίου και παραμένουμε πιστοί στην πρόθεσή μας να ολοκληρωθεί μια σεζόν που ως τώρα ήταν εξαιρετική.

Αν η όλη αυτή κατάσταση έφερε κάτι καλό, είναι ότι η οικογένεια της Ευρωλίγκας είναι ενωμένη και όλοι νιώθουν περήφανοι που ανήκουν σε αυτή.Θα συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο από την ιστοσελίδα και τα social media, όπου θα βρίσκεται και νεότερα για τον κορωνοϊό.

Επίσης θα συνεργαστούμε στενά με τους μετόχους μας για να ψυχαγωγήσουμε τους φιλάθλους που είναι σε δύσκολη θέση.Ελπίζουμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη το συντομότερο και ότι οι διοργανώσεις θα συνεχιστούν παρακολουθώντας σε καθημερινή φάση τις εξελίξεις σε συνεργασία με τους επιστήμονες, ώστε να επιστρέψουμε στην δράση όταν θα είναι ασφαλές.

Στο μεταξύ, σας καλούμε να ακολουθήσετε όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται από τις υγειονομικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προκειμένου να εμποδίσουμε την επέκταση του ιού όσο περισσότερο γίνεται».

Σχετικά άρθρα