Η αντίθεση του Παναθηναϊκού στην οριστική διακοπή της φετινής σεζόν στην Euroleague φέρεται να έχει φέρει τάσεις φυγής στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» ωστόσο ο Ζόρντι Μπερτομέου πιστεύει πως «ο Παναθηναϊκός δε θα βρει κάτι καλύτερο από την Euroleague».

Ο ισχυρός άντρας της διοργάνωσης παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική «El Pais» και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να αποχωρήσει. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε υπομονή. Έχουν γίνει στο παρελθόν ανακοινώσεις τέτοιου τύπου αλλά τίποτα δεν συνέβη τελικά. Κι αν συμβεί, θα έρθει κάποια άλλη ομάδα. Πριν από λίγα χρόνια είχαμε παρόμοιες περιπτώσεις με τη Μπένετον, την Σιένα και άλλες ομάδες».

Αναφορικά με το… λουκέτο στην σεζόν 2019-20, ο Μπερτομέου είπε ότι «προτεραιότητα ήταν πάντα η υγεία και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η απόφαση δεν μπορούσε να αναβληθεί. Υπήρχε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση στην Ευρώπη όσον αφορά τα ταξίδια. Πολλοί παίκτες είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάποιοι στην Ασία. Και στην Ευρώπη υπήρχαν προβλήματα επειδή οι καταστάσεις είναι πολύ διαφορετικές όσον αφορά τα ταξίδια και την καραντίνα.

Σε ορισμένες χώρες εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η προπόνηση, ούτε είναι γνωστό για πόσο καιρό θα διαρκέσει η κατάσταση. Στη Ρωσία δεν μπορείς να κάνεις τίποτε μακριά από το σπίτι, στην Ιταλία μπορείς να προπονηθείς στην ύπαιθρο αλλά όχι σε εσωτερικούς χώρους… Δεν μπορούμε να παίξουμε αγώνες στην Ευρωλίγκα με ομάδες που δεν είναι προετοιμασμένεςμ ενώ μερικές άλλες βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Εν ολίγοις, θα ήταν ένα φιάσκο και αυτό που θα βλέπαμε, δεν θα ήταν η Ευρωλίγκα.

Δεν θέλαμε, επίσης, να παίξουμε τον Αύγουστο. Το NBA έχει μια ελευθερία που δεν έχουμε εμείς. Μπορεί να γίνουν παιχνίδια τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν τον Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη σεζόν θα τελειώσει τον Ιούλιο του επόμενου έτους.

Μπορούν να το κάνουν, πρώτα επειδή κατά την διάρκεια του έτους δεν χρειάζεται να το συνδυάσουν με κάτι, δεν έχουν εθνικά πρωταθλήματα. Και δεύτερον, γιατί εάν στο τέλος υπάρχει σύμπτωση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχουν ούτε τα προβλήματα που έχουμε σε σχέση με τις εθνικές ομάδες»

Σχετικά άρθρα