Ο νέος πρόεδρος της Euroleague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, σε συνέντευξή του μίλησε για τα «παράθυρα» της FIBA και στο ότι πρέπει να υπάρξει μια συζήτηση για να ομαλοποιηθεί το καλαντάρι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η θέση μου είναι προστατεύω τα συμφέροντα των ομάδων της Ευρωλίγκας. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει μία συζήτηση με τη FIBA, ώστε να ομαλοποιηθεί το καλεντάρι. Αυτή την στιγμή υπάρχουν τέσσερις διεθνείς διοργανώσεις στην Ευρώπη, που είναι πολλές. Αυτό μπερδεύει αρκετά τον φίλαθλο του μπάσκετ. Η ποιότητα των αγώνων στα “παράθυρα” Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι σε αμφισβήτηση, αφού δεν είναι διαθέσιμοι να αγωνιστούν οι παίκτες του ΝΒΑ και τη Ευρωλίγκας.

Η νέα Ευρωλίγκα ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια. Πριν πέντε χρόνια η FIBA έφερε τα προκριματικά με το σύστημα των “παραθύρων”. Αυτό, δεν έφερε τόσο καλά αποτελέσματα αναφορικά με την ποιότητα, καθώς δεν παίζουν οι καλύτεροι παίκτες. Στόχος είναι πάντα να παίζουν οι καλύτεροι παίκτες. Το σύστημα του μπάσκετ θα πρέπει να ακολουθήσει εκείνο του ποδοσφαίρου, όπου παίζουν οι καλύτεροι παίκτες με τις εθνικές του ομάδες. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται τώρα στο μπάσκετ. Το υπάρχον καλεντάρι των διοργανώσεων δεν βοηθά στη βελτίωση του παιχνιδιού με τον σωστό τρόπο. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Σχετικά άρθρα