Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε η πεποίθηση ότι θα μπορούσε να συμπεριληφθεί γήπεδο μπάσκετ στα σχέδια του Βοτανικού.

Συγκεκριμένα, ο συντονιστής Αθλητισμού του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας, Κώστας Αλεξίου, είπε στη Livesport της Παρασκευής (12/6) ότι «φυσικά και μπορεί να αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα, με βάση τις αιρέσεις που έχει βάλει το ΣτΕ. Μειώνοντας τα τετραγωνικά του ποδοσφαιρικού γηπέδου, μειώνοντας δηλαδή το ύψος, μπορεί να κατασκευαστεί το πρώτο χωρητικότητας 28.000 θέσεων και ταυτόχρονα το γήπεδο μπάσκετ εντός της Διπλής Ανάπλασης. Δεν χρειάζεται κάποιο όμορο οικόπεδο εκτός Π.Δ.».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε επίσης ότι «ο Μπακογιάννης, δεν κοροϊδεύει τον Παναθηναϊκό. Θέλει να προχωρήσει αλλά με τους δικούς του όρους και κυρίως με την εμπορική εκμετάλλευση του πρότζεκτ από την πλευρά του Δήμου. Ή και με εταιρείες με τις οποίες θα συνεργαστεί ο Δήμος της Αθήνας. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να παραχωρήσει στον Παναθηναϊκό και την εμπορική εκμετάλλευση, όχι μόνο τη χρήση του γηπέδου.

Ο δήμαρχος δεν έχει βρει τις πηγές χρηματοδότησης του έργου. Όλα είναι ακόμη ασκήσεις επί χάρτου. Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου είναι δεσμευμένο μέχρι το 2022. Στον προϋπολογισμό των έργων της επόμενης τριετίας δεν περιλαμβάνεται πουθενά το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Πρέπει να δημιουργήσει εταιρεία εκτός Δήμου ο Μπακογιάννης για να προχωρήσει σχετικά».

Σχετικά άρθρα