Ο Χρήστος Μυριούνης είναι γνωστός εκτός από τις μπασκετικές του ικανότητες και για την ευχέρεια λόγου που τον διακρίνει, καθώς και για τις ατάκες του.

Πάντα έχει κάτι να πει ο άλλοτε διεθνής άσος του Παναθηναϊκού, του Άρη και του Απόλλωνα Πάτρας, ο οποίος σε παλαιότερη συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, πως: «Αν άλλαζα κάτι από την καριέρα μου αυτό θα ήταν να μην είχαμε πάει ταυτόχρονα με τον Νίκο Οικονόμου στον Παναθηναϊκό (σ.σ. καλοκαίρι 1991). Δεν έπρεπε να πάμε μαζί, αλλά ένας στον Ολυμπιακό και ο άλλος στον Παναθηναϊκό. Ήταν λάθος αυτό που έγινε τότε. Δε χωρούσαμε μαζί στην ίδια ομάδα».

Τόνισε επίσης ότι όλοι οι νεαροί παίκτες στον Παναθηναϊκό «τρέμαμε όταν αντικρύσαμε για πρώτη φορά από κοντά τον Νίκο Νίκο Γκάλη», ενώ με αφορμή την είσοδο του μεγαλύτερου Έλληνα καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών στο Hall of Fame είπε: «Αισθάνομαι δέος για τον Γκάλη κι έχω υπάρξει πολύ τυχερός που όχι μόνο τον πρόλαβα ως παίκτη, αλλά γιατί υπήρξα συμπαίκτης του! Οπωσδήποτε του άξιζε αυτή βράβευση».

Ο Μυριούνης, αποκάλυψε μάλιστα  ότι την πρώτη φορά που συναντήθηκε στο κλειστό της Γλυφάδας (σ.σ. έδρα του Παναθηναϊκού τότε) με τον Γκάλη, ο «Γκάνγκστερ» με αφορμή ότι είχε δεχθεί κόψιμο την προηγούμενη σεζόν από το νεαρό φόργουορντ) τον θυμήθηκε λέγοντάς του «Εσύ μικρέ με είχες κόψει πέρσι».

Σε ερώτηση για το αν μπόρεσε ποτέ να σταματήσει τον Γκάλη στις προπονήσεις του «τριφυλλιού», ο Χρήστος Μυριούνης ήταν ξεκάθαρος: «Τον Γκάλη δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς! Μόνο ο ίδιος μπορούσε να σταματήσει τον εαυτό του!»

Για τον περίφημο Ντόμινικ Ουίλκινς, Χρήστος Μυριούνης είπε: «Τι να πω πραγματικά για τον Ουίλκινς! Έπαιξα μαζί με κάποιον που είχα αφίσα στο δωμάτιό μου! Απίστευτος παίκτης, έπεσαν και τα… τσιμέντα όταν ο κ. Γιαννακόπουλος τον έφερε στο αεροδρόμιο. Θυμάμαι ότι κοιταζόμασταν μεταξύ μας και δεν το πιστεύαμε! Τον είχαμε αφίσα στο δωμάτιό μας και αυτός ήρθε στην Ελλάδα να παίξει μαζί μας. Ήταν εκπληκτικός αθλητής και πολύ προσιτός και απλός σαν άνθρωπος. Πιο απλός και από πολλούς από μας που την είχαμε δει που παίζαμε στον Παναθηναϊκό!»

 

Σχετικά άρθρα