Το όνειρό τους ζουν στον Α.Ο. Χανίων, καθώς η χρονιά ξεκίνησε εξαιρετικά και μετά από τρεις αγωνιστικές ισοβαθμούν αήττητοι στην κορυφή της Α1 με τον Ολυμπιακό. Ο μετρ των επιτυχιών και μαθημένος να τα βγάζει πέρα σε ειδικές καταστάσεις, Σταύρος Νανάκος, μίλησε στο Basketworld.net για τη μέχρι στιγμής πορεία.

Ο καταξιωμένος προπονητής ανέβασε τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, όμως παρόλα αυτά δέχτηκε την πρόκληση της κρητικής ομάδας παρότι με τα τότε δεδομένα θα συμμετείχε στην Α2 και μετά τις ανακατατάξεις και την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια, την οδηγεί εκ του ασφαλούς, βάζοντας τη “σφραγίδα” του ακόμα μια φορά, με τελευταίο του “θύμα” την πρώην του μπασκετική στέγη και περσινό φιναλίστ, ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Για τη μέχρι στιγμής πορεία και τους στόχους που υπάρχουν στον Α.Ο. Χανίων: “Τα αποτελέσματα και η πορεία μας έχουν έρθει με πολύ σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή. Στόχος της ομάδας είναι ξεκάθαρα να παραμείνει στην κατηγορία και να καταφέρει με την παρουσία της και τις εμφανίσεις της να κερδίσει το χανιώτικο κοινό”.

Για τα δυνατά και τα αδύναμα στοιχεία της ομάδας του: “Θεωρώ πως τα δυνατά μας στοιχεία σας ομάδα είναι η πιεστική άμυνα και το μακρινό σουτ. Σαν αδυναμίες, πιστεύω τα πολλά ταξίδια, η απειρία που έχουμε και το ότι δεν μπορούμε να προετοιμαστούμε όπως θέλουμε δίνοντας εύκολα φιλικά με άλλες ομάδες και να αφομοιώσουμε καλύτερα ορισμένα κομμάτια της τακτικής μας”.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: “Δεν μπορώ να πω σε καμία περίπτωση ότι έχω διαμορφώσει πλήρη εικόνα, καθώς ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για συμπεράσματα στην τρέχουσα χρονιά. Αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό που βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, νομίζω πως όλοι οι άλλοι μπορούν να κερδίσουν στην καλή τους μέρα τον οποιονδήποτε”.

Για τη σημαντική επικράτηση επί του ΠΑΟΚ και πού κρίθηκε: “Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, με πολύ καλό ελληνικό υλικό κι έναν πολύ ικανό προπονητή. Δεν ξεκινήσαμε καλά και μη έχοντας πάθος και συγκέντρωση βρεθήκαμε να χάνουμε στο ημίχρονο με την ελάχιστη διαφορά. Στο τρίτο δεκάλεπτο πιέσαμε πολύ στην άμυνα και αναγκάσαμε τον ΠΑΟΚ σε πολλά λάθη, ενώ εμείς από την πλευρά μας ευστοχήσαμε στα ανοιχτά σουτ που βρήκα,ε. Τρέξαμε σωστά, είχαμε πολύ καλές αποστάσεις και με υπομονή βρήκαμε το ελεύθερο σουτ. Έτσι, πήγαμε στο +19 (61-42) και σε εκείνο το σημείο κρίθηκαν όλα. Υπάρχει ενθουσιασμός στην ομάδα, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμη γι’ αυτό είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο της σωτηρίας. Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που σε χαρακτηρίζει”.

Σχετικά άρθρα