Σε συνέντευξή του στο basktenews.com ο Ναζ Μήτρου Λονγκ, που έχει γεννηθεί στον Καναδά αλλά έχει Ελληνίδα μητέρα, μίλησε για το ελληνικό διαβατήριο που περιμένει να αποκτήσει. Συγκεκριμένα ο 28χρονος γκαρντ της Μπρέσια είπε πως ανυπομονεί να παίξει μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική ομάδα και πως είχε «φλερτ» μάλιστα με τον Ολυμπιακό ώστε να παίξει στην Ελλάδα.

«Δεν έχω πάει ποτέ στην Ελλάδα. Μετά το Final 8 του Κυπέλλου υπάρχει μια διακοπή στο πρωτάθλημα και είναι το πρώτο μέρος που πρέπει να πάω. Η μητέρα μου γεννήθηκε έχει ξαναπάει και η χώρα αρέσει πολύ στον αδερφό μου (σ.σ. ο Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ παίζει στον Απόλλωνα Πάτρας)», τόνισε, ενώ για την προσπάθεια να πάρει ελληνικό διαβατήριο είπε:
«Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, έχω ακούσει μόνο ότι θα το πάρω σύντομα. Η μητέρα μου έκανε πρώτη αίτηση και έχει πλεονέκτημα γιατί γεννήθηκε στην Ελλάδα. Έχει καταθέσει όλα τα χαρτιά. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να πάρει το διαβατήριο εκείνη αρχικά και εν συνεχεία εγώ και ο αδερφός μου. Δεν ξέρω γιατί καθυστερεί τόσο. Η ομοσπονδία προσπάθησε να επιταχύνει τις διαδικασίες όσο μπορούσε. Θα εκστασιαστώ τη μέρα που θα πάρω το διαβατήριο στα χέρια μου. Ο αδερφός μου λέει πως μπορεί να δακρύσει κιόλας. Είναι κάτι που περιμένουμε πώς και πώς».

Για το λόγο που επιλέγει Ελλάδα είπε: «Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στον Καναδά, αλλά αναγνωρίζω την αγάπη που έχω για την Ελλάδα μέσα στο αίμα μου. Ο Καναδάς πάντα θα έχει ξεχωριστή θέση για μένα, αλλά έχουν έναν οργανισμό με πολύ ταλέντο και εγώ άργησα να ξεπεταχτώ. Θέλω να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο και το να βοηθήσεις την εθνική ομάδα ή να παίξεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ακριβώς αυτό. Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα πως δεν είναι κίνητρο για μένα να παίξω δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική ομάδα. Έχουμε ίσως τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Πιθανώς το ελληνικό διαβατήριο θα βοηθούσε και την καριέρα μου, αλλά νομίζω πως αυτό που κάνει τη διαφορά είναι να κερδίζεις».

Τέλος, αποκάλυψε πως είχε κάνει συζητήσεις με τον Ολυμπιακό:
«Πριν λίγα χρόνια είχα κάνει κάποιες καλές συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και ήμασταν κοντά. Αυτό που καταλάβαμε ήταν πως ήθελαν να με δουν περισσότερο να παίζω και είχα πολλά να αποδείξω. Αυτό ήταν σεβαστό από μέρους μου».

Σχετικά άρθρα