Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΕ Μεγαρίδας με αφορμή την παράταση του «λουκέτου» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, υποστηρίζοντας πως είναι «άναρθρες και ανησυχητικά πολλαπλασιαζόμενες» οι αντιδράσεις ομάδων και παικτών σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας του lockdown στο μπάσκετ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ειλικρινά δεν κατανοούμε τις εσχάτως επαναλαμβανόμενες κ ανησυχητικά πολλαπλασιαζόμενες άναρθρες «κραυγές» για δήθεν «καταστροφή» του αθλητισμού κ του μπάσκετ εν προκειμένω, με την λογικώς αναμενόμενη ανακοίνωση της παρατάσεις του lock down έως τις αρχές Ιανουαρίου.

Γεννάται το ερώτημα, εάν μας επιτραπεί από τους αρμόδιους η έναρξη των προπονήσεων περί τα μέσα Ιανουαρίου κ η επανέναρξη των πρωταθλημάτων μέσα στον Φεβρουάριο, δεν μας δίνεται η δυνατότητα να σώσουμε άμεσα την χρονιά αλλά κ έμμεσα το ίδιο το μπάσκετ;

Δεν αντιλαμβανόμαστε πως, από την στιγμή που αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε για 1 μήνα τις δραστηριότητες μας, ο 2ος μήνας δεν θα δημιουργήσει ένα τόσο σοβαρό κ ανεπανόρθωτο πλήγμα, όπως αυτό που περιγράφουν οι «κραυγές».

Αντιθέτως απορούμε γιατί όλοι δεν συμφωνούμε κ δεν ενώνουμε τις φωνές μας στο ότι το πρόβλημα θα δημιουργηθεί κ θα είναι κ άλυτο αυτή τη φορά, εάν χαθεί κ αυτή η σεζόν, όπως έγινε με την προηγούμενη.
Εφόσον φτάσαμε εδώ που φτάσαμε φρονούμε ότι και η πανδημία θα αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά, σύμφωνα πάντοτε με την άποψη των ειδικών κ οι ομάδες μας θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν, εφόσον βέβαια συνεχιστούν κανονικά κ απρόσκοπτα αυτή τη φορά οι αθλητικές δραστηριότητες κ φυσικά εφόσον περατωθούν τα πρωταθλήματα όσος χρόνος & αν χρειαστεί γι’ αυτό.

Απορούμε, εάν χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε αυτό το παγκόσμιο κ πρωτοφανές φαινόμενο, η αγωνιστική σεζόν να τελειώσει τον Ιούνιο ή ακόμη κ τον Ιούλιο αντί για τον Μάιο, που τελειώνει κάθε χρόνο, έχοντας με αυτό το τίμημα εξασφαλίσει την στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη όλων των συντελεστών του αθλήματος, ποιος ενοχλείται ανεπανόρθωτα κ ποιος βγαίνει εκτός πλάνου; Ποιον εξυπηρετούν αυτές οι υπερβολές; Σίγουρα όχι το μπάσκετ!

Επομένως, κατά την ταπεινή μας άποψη, οι «κραυγές» αυτές αποτελούν απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, αισχρής εκμετάλλευσης της πανδημίας, εις βάρος των ήδη επιβαρυμένων κ αδικημένων επαγγελματιών του χώρου (αθλητών, προπονητών, γυμναστών, ιατρών, φυσικοθεραπευτών, διαιτητών, κριτών κ.λ.π.) και φυσικά εκφράζουν την διάθεση κ τον ευσεβή πόθο των εκφερόντων αυτές να ξανά βγάλουν τα «μπιστόλια» προς πάσα κατεύθυνση.

Με βάση το ανωτέρω σκεπτικό καλούμε την Πολιτεία κ την Ομοσπονδία να ανακοινώσουν ξεκάθαρα το αυτονόητο, ως οι αποκλειστικοί θεματοφύλακες του χώρου, ότι τα πρωταθλήματα θα συνεχιστούν, όποτε φυσικά δοθεί το πράσινο φως από τους αρμοδίους (ακόμη κ τον Μάρτιο), με όσες ομάδες το επιθυμούν (ακόμη και αν αυτές είναι οι μισές) κ με τις ανάλογες βέβαια βαθμολογικές κυρώσεις για όσες επιλέξουν το δρόμο των «πιστολέρο».

Η δέσμευση αυτή είναι ίσως και ο μόνος τρόπος να σταματήσουν οι «κραυγές», που τόσο πολύ πλήττουν το ήδη ταλαιπωρημένο άθλημα μας περισσότερο και από τον θανατηφόρο ιό.

Εμείς από την πλευρά μας, παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, που όπως όλοι αντιμετωπίζουμε, θα καταβάλουμε στους αθλητές μας και τον μισθό του Δεκεμβρίου, ως προκαταβολή και έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι κι αυτοί, παρόλο που τα συμβόλαια τους λήγουν τον Μάιο, θα αγωνιστούν με χαρά για την ομάδα τους μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος, όποτε και να είναι αυτή.

Γιατί οι σχέσεις εμπιστοσύνης χτίζονται και κερδίζονται!
Δεν προκαταβάλλονται ούτε απαιτούνται!

Above all the Team!

Αλλά κ πάνω απ’ την ομάδα μας είναι το ίδιο το μπάσκετ…».

Σχετικά άρθρα