Μετά την εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του από τη διαιτησία, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν παίχτηκε μπάσκετ, πρέπει να κάνουμε μίτινγκ με την επιτροπή διαιτητών για τους κανονισμούς». Στη συνέντευξη Τύπου, ο Έλληνας τεχνικός επανέλαβε τα παράπονά του, ενώ άνοιξε και διάλογο με τους δημοσιογράφους αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Το πιο σημαντικό στο σημερινό παιχνίδι ήταν αυτό που έγινε πριν το τζάμπολ, η τιμή στην μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη. Για μία ακόμα φορά, θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο και την κόρη του.

Το ματς δεν αντέχει σε μεγάλη κριτική, δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Η αίσθησή μου είναι ότι δεν παίχτηκε μπάσκετ. Είδαμε μία κατάσταση με πολύ physical παιχνίδι, το οποίο ήταν εκτός κάθε λογικής. Οι διαιτητές αποφάσισαν να αφήσουν.

Παίχτηκε ένα μπάσκετ που είναι διαφορετικό από τα ματς της EuroLeague και από τα υπόλοιπα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Από αυτό το πράγμα τραυματίστηκαν ακόμα δύο παίκτες (σσ. Γουίλιαμς-Γκος και Σίκμα) εκτός από τους δυο-τρεις που ήδη έχουμε και κάποιοι αναγκάστηκαν, μετά την παράταση που παίξαμε την Παρασκευή το βράδυ (σσ. κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ) να εξοντωθούν παίζοντας περισσότερο. Αλλά αυτή είναι η κατάσταση. Νικήσαμε το πρώτο ματς. Ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίσεις εδώ. Συγχαρητήρια στον Άρη και καλή συνέχεια.

Αφήνω σε εσάς, που μετράτε τους αριθμούς, να δείτε ξανά το παιχνίδι. Προφανώς έχουμε διαφορετικές θέσεις στο μπάσκετ εσείς και εγώ. Καταλαβαίνουμε διαφορετικά το παιχνίδι μάλλον. Η δική μου εικόνα και το δικό μου συμπέρασμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ότι για να σφυριχθεί το πέμπτο φάουλ, σφυριζόντουσαν τέσσερα πριν. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω τους διαιτητές, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που τους κρίνουν, αλλά πρέπει να υπάρχει μία κοινή συνισταμένη στο πώς αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια οι διαιτητές στην EuroLeague, στη FIBA, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά όλα.

Εγώ ήρθα εδώ για να κάνω μία αποτύπωση του πώς είδα το παιχνίδι. Προφανώς εσείς και το σέβομαι, το βλέπετε διαφορετικά. Τι θέλετε να πούμε παραπάνω τώρα σε αυτό το πράγμα; Με όλο το σεβασμό. Εσείς μετράτε τα φάουλ, εγώ έχω μια γνώμη για το μπάσκετ. Προφανώς έχετε μια άλλη γνώμη, τη σέβομαι και αυτή.

Αυτά (σσ. τα θέματα τραυματισμών) φαίνονται την επόμενη ημέρα. Ο Γουίλιαμς-Γκος και ο Σίκμα θα υποβληθούν σε μαγνητική και θα δούμε το μέγεθος της ζημιάς».

Σχετικά άρθρα