Γνωστός με το παρατσούκλι «Σοκολατένιος Κεραυνός» («Chocolate Thunder»), ο Ντάριλ Ντόκινς ήταν ένας παίκτης που έσπερνε τον τρόμο στους αντιπάλους του με τα βροντερά του καρφώματα.

Όμως ύστερα από τόσα χρόνια, κι ενώ πιστεύαμε πως το συγκεκριμένο nickname αποτελούσε έμπνευση αποκλειστικά δικιά του, ο ίδιος πρόλαβε να ρίξει φως, αναφορικά με το ποιος ήταν ο άνθρωπος που πραγματικά συνέλαβε την ιδέα, πριν χάσει τη μάχη με τη ζωή, τον Αύγουστο του 2015.

Έτσι, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Dime: «Ερχόταν ο Στίβι Ουόντερ στο γήπεδο για τους αγώνες και ένας τύπος ήταν πάντοτε μαζί του για να του περιγράφει τις φάσεις (σ.σ. επειδή ήταν τυφλός). Του έλεγε λοιπόν “ο σοκολατένιος τύπος κάρφωσε σαν κεραυνός”. Και κάπως έτσι ο Στίβι Ουόντερ μου έβγαλε αυτό το παρατσούκλι. Είναι περίεργο αν σκεφτείς ότι ένας τύπος που δεν μπορούσε καν να με δει κανονικά, εμπνεύστηκε κάτι που θα έμενε για πάντα».

Ή αυτό, ή απλά ισχύει ο αστικός μύθος που κυκλοφορεί στην Αμερική πως στην πραγματικότητα ο Στίβι Ουόντερ δεν ήταν ποτέ τυφλός!

Σχετικά άρθρα