Ο Νίκος Ντούγιας τοποθετήθηκε για τα αρνητικά αποτελέσματα των μικρών εθνικών ομάδων, τονίζοντας ότι την μικρότερη ευθύνη ξεκάθαρα την έχουν οι αθλητές με τους ομοσπονδιακούς προπονητές.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο facebook ο ιδρυτής της Ntougias Basketball Academy στα Ιωάννινα:

«Όσο αφορά τα όχι καλά αποτελέσματα των μικρών εθνικών ομάδων την μικρότερη ευθύνη ξεκάθαρα την έχουν οι αθλητές με τους ομοσπονδιακούς Προπονητές.
Ποιος ευθύνεται;
Όλοι εμείς οι μπασκετανθρωποι από το πρώτο ως τον τελευταίο:
Ποιοι είναι αυτοί;
Προπονητές
Παράγοντες
Δημοσιογράφοι
Μάνατζερ
Γονείς
Α) Προπονητές που για την νίκη από 10 ετών χρησιμοποιούν zone press και ότι άλλο μπορούν για να δείξουν αρεστοί στους Παράγοντες, στους γονείς και να γεμίσουν την πλεονεξία τους χωρίς να νοιάζονται καθόλου για την ανάπτυξη του παιδιού ούτε σαν αθλητή, ούτε σαν άνθρωπο, ούτε σαν προσωπικότητα.
Β) Παράγοντες που δεν ψηφίζουν για το καλό του αθλήματος αλλά για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Παράγοντες που αντί να εμπιστευτούν τους Έλληνες ταλαντούχους αθλητές τους παρκάρουν μεταξύ πάγκου και κερκίδας στο βωμό του αιωνίου ταλέντου και το ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος. Έτοιμο τον θεωρούμε μετά τα 30 αφού έχει αποκτήσει αρκετή εμπειρία στο πάγκο και στα αποδυτήρια.
Γ)Δημοσιογράφοι που όταν κάποιος αθλητής ξεχωρίσει αντί να τον προστατέψουν τον κάνουν να αισθάνεται τόσο ξεχωριστό που ο αθλητής νομίζει ξαφνικά ότι έγινε σπουδαίος χωρίς να μπορεί να διαχειριστεί δημοσιότητα ( προφανώς λόγω της ηλικίας) και χωρίς να έχει παίξει μπάσκετ ακόμα.
Δ) Μάντζερς που οσο εύκολα τάζουν λαγούς με πετραχιλια τόσο εύκολα σε παρατάνε και πάνε στον επόμενο όταν κάτι στραβώσει και δεν πάει όπως το περίμενε.
Ε)Γονείς που είναι θύματα όλων των παραπάνω αλλά και πολλές φορές και της προσωπικής τους φιλοδοξίας.
Για να θεραπευτεί ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να το αποδεχτούμε και να μην πετάμε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον.
Άλλους ποιος θα το παραδεχτεί;
Όλοι κάνουμε το σωστό αλλά λίγοι το κάνουν και συνήθως είναι αυτοί που έχουν ενδοιασμούς και ψάχνονται και αυτοί που φαίνονται λάθος στους πολλούς.
Όλοι είμαστε μέρος του προβλήματος και όλοι μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης αρκεί να το θέλουμε.
Υ.Γ Ευτυχώς υπάρχουν και πολλές εξαιρέσεις και στους Προπονητές και στους Παράγοντες και στους δημοσιογράφους και στους Μάνατζερς και στους γονείς.
Πάνω σε αυτούς πρέπει να πατήσουμε και να χτίσουμε κάτι υγιές».

Σχετικά άρθρα