Η Επιτροπή Ανταγωνισμού του πρωταθλήματος, η οποία ξεκίνησε τις συνεδριάσεις στο Λας Βέγκας το περασμένο Σαββατοκύριακο, προχωρά με μια πρόταση που θα έδινε στην ομάδα που θα υποστεί φάουλ στο παιχνίδι μια ελεύθερη βολή καθώς και την κατοχή. Μέχρι τώρα, η ομάδα που δεχόταν φάουλ έπαιρνε μόνο την κατοχή της μπάλας.

Το λεγόμενο “take foul” υπόκειται σε αυξημένο έλεγχο επειδή επιτρέπει στις ομάδες να αναιρούν τις ευκαιρίες αιφνιδιασμού των αντιπάλων τους, ειδικά όταν ο αντίπαλος βγαίνει στην επίθεση με παίκτη παραπάνω. Η συγκεκριμένη τακτική επιβραδύνει και τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Οι συστάσεις της επιτροπής, συμπεριλαμβανομένης μιας άλλης που ασχολείται με τη συμπεριφορά των παικτών στον πάγκο, αναμένεται να εγκριθούν όταν υποβληθούν στο διοικητικό συμβούλιο του πρωταθλήματος, ανέφεραν οι πηγές στο Yahoo Sports.

Ένα από τα λίγα θέματα του πάγκου αφορά στους παίκτες που παραμένουν όρθιοι κατά μεγάλα διαστήματα αντί να κάθονται στις θέσεις τους κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι οπαδοί που κάθονται πίσω από τους πάγκους των ομάδων, συνήθως σε ακριβά καθίσματα, έχουν παραπονεθεί ότι παρεμποδίζεται η θέα τους για το παιχνίδι.

Η επιτροπή εξετάζει αυστηρότερες ποινές για τους παίκτες που δεν μπορούν να μείνουν καθισμένοι, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι παραβιάσεις του πάγκου οδήγησαν σε πρόστιμα ύψους 175.000 δολαρίων εναντίον των Ντάλας Μάβερικς κατά τη διάρκεια των playoffs της περασμένης σεζόν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα