Το ΝΒΑ μείωσε την περίοδο καραντίνας για τους εμβολιασμένους παίκτες και προπονητές που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό από δέκα σε έξι ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να μολύνουν άλλους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ESPN.

Είναι χαρακτηριστικό πως περισσότεροι από 200 παίκτες βρίσκονταν στο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας, οδηγώντας τη λίγκα και την ένωση παικτών (NBPA) να συμφωνήσουν με την αλλαγή.

Έξι προπονητές – συμπεριλαμβανομένων των Μόντι Γουίλιαμς του Φοίνιξ και του Τσόνσι Μπιλαπς του Πόρτλαντ – βρίσκονται στο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας της λίγκας, σύμφωνα με αναφορές των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Το ESPN, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ανέφερε πως οι αλλαγές οι οποίες καταγράφηκαν σε ένα σημείωμα προς τις ομάδες στηρίχθηκαν σε έρευνα και δεδομένα που έδειξαν ότι κανένας με CT (αριθμός κύκλων ενίσχυσης) άνω των 35 δεν είχε δείξει ότι είναι μολυσματικός ξανά μετά από πέντε ή έξι ημέρες.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο CT μετρά πόσες φορές πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα τεστ για να εντοπιστεί ο νέος κορωνοϊός.
Η ανακοίνωση του NBA για τους αναθεωρημένους κανόνες για τον COVID-19 έρχεται την ίδια ημέρα που οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ μείωσαν τον συνιστώμενο χρόνο απομόνωσης για ασυμπτωματικά κρούσματα σε πέντε ημέρες από την προηγούμενη καθοδήγηση των 10 ημερών.

Σχετικά άρθρα