Στις συζητήσεις μεταξύ του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Τζάρεντ Ντάντλεϊ όταν οι δυο τους ήταν συμπαίκτες, αναφέρεται στο βιβλίο της με τίτλο «Γιάννης – Εκτόξευση στα Αστέρια» η Μίριν Φέιντερ.

«Ο Γιάννης εξομολογήθηκε στον Ντάντλεϊ την επιφυλακτικότητα που ένιωθε απέναντι σε κάθε μορφή σπατάλης. Οι δύο συμπαίκτες κάθισαν και ονειροπολούσαν για τους πακτωλούς χρημάτων που θα μπορούσε ο Γιάννης να κερδίσει στο μέλλον γράφει η Αμερικανίδα συγγραφέας.

“Το ψωμάκι!” αναφώνησε ο Γιάννης, χαρούμενος που πλέον γνώριζε πώς αποκαλούνται τα λεφτά στην αργκό του NBA. «Μια μέρα θα γεμίσω το σπίτι μου με ψωμάκι”. Αυτή η λεξούλα έγινε σλόγκαν και πριβέ ανέκδοτο στις ιδιωτικές συνομιλίες του με τον Ντάντλεϊ. Αλλά ο Γιάννης δεν ήθελε σκέτο “ψωμάκι”, ούτε του αρκούσε να νιώθει ασφάλεια για τον ίδιο και για τους δικούς του ανθρώπους. Εκείνο που ονειρευόταν ήταν να φτιάξει τη δική του οικογένεια» υποστηρίζει η Φέιντερ.

«Δεν ήθελε, λέει, να παντρευτεί Αμερικανίδα, γιατί φοβόταν ότι θα του φάει τα λεφτά» διηγείται ο Ντάντλεϊ. Ο βετεράνος θυμάται το κουβεντολόι μέσα στα λεωφορεία και γελάει με την καρδιά του. «Προσπαθούσα να του τα φέρω σιγά σιγά και με το μαλακό» εξηγεί. «Ο Γιάννης ήταν ακόμη παιδί και δεν ήταν σωστό να μεγαλώσει μεμιάς» αναφέρει.

Πηγή: pickandroll

Σχετικά άρθρα