Την αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο πρώην προπονητής, Νίκος Σειραγάκης, ζητεί από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου, Αδαμαντία Οικονόμου.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία και πρέπει να αναιρεθεί.

Ο Ν. Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, τα οποία, με τη συγχώνευση, έγιναν 220. Τα πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα με το οποίο ο προπονητής αποφυλακίστηκε ύστερα από 12,5 χρόνια εγκλεισμού.

Ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια εις βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο.

Στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, όπου εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθη για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε στις φυλακές.
Την τελική απόφαση θα λάβει το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Πηγή: Καθημερινή

Σχετικά άρθρα