Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με το basketinside.com, έχει βρει ήδη την εναλλακτική λύση αν δεν οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον Τζέρεμι Έβανς.

Ο Μανγκόκ Ματιάνγκ είναι αυτός που βρίσκεται στο στόχαστρο των «ερυθρολεύκων» αν δεν «κάτσει» η περίπτωση του Έβανς, για τον οποίο ωστόσο επισημαίνεται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ ότι η ανακοίνωση φαίνεται να είναι πολύ κοντά καθώς δεν βρίσκει εγγυημένο συμβόλαιο από το ΝΒΑ.

Ο Ματιάνγκ είναι 26 ετών, έχει 2.08μ. ύψος με καταγωγή από το Σουδάν και υπηκοότητα Αυστραλιανή. Το 2017-18 έπαιξε στους Σάρλοτ Χόρνετς και τη θυγατρική τους στο NBDL και στη συνέχεια πήγε στην Ιταλία για λογαριασμό της Βανόλι Κρεμόνα, έχοντας 11 πόντους μ.ο. (με 61% δίποντα) και περίπου 10 ριμπάουντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα θετική άποψη για τον Ματιάνγκ έχει ο Ρικ Πιτίνο, με τον οποίο συνεργάστηκε από το 2013 έως το 2017 στο Πανεπιστήμιο Λούιβιλ. Οι δυο τους μάλιστα είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και να μιλήσουν από κοντά τον περασμένο Μάρτιο στο Μιλάνο, στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αρμάνι και να βγάλουν και τη σχετική αναμνηστική φωτογραφία.

Σχετικά άρθρα