Στατιστικά στοιχεία για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε την Κυριακή (3/5) ο Νίκος Χαρδαλιάς.τ

Βάσει αυτών, λοιπόν, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε γνωστό ότι τα περισσότερα, 1.496 για την ακρίβεια, εμφανίστηκαν στην Αττική, ενώ δεν σημειώθηκε ούτε ένα κρούσμα στους νομούς Ευρυτανίας, Λακωνίας και Φωκίδας.

Αναλυτικά, στα 2.626 κρούσματα:

Στα 1040 ενεργά κρούσματα: 330 σε νοσηλεία, 710 ανάρρωση κατ’ οίκον

Στα 1586 μη ενεργά κρούσματα: 97 πήραν εξιτήριο, 945 ανάρρωση κατ’ οίκον, 144 ασθενείς που κατέληξαν

Από τα 2.626 ελληνικά κρούσματα της πανδημίας:

· 1.496 εμφανίστηκαν στην Αττική

· 237 δομές φιλοξενίας ή οικισμούς ευπαθών ομάδων

· 198 στην Κεντρική Μακεδονία

· 160 στη Δυτική Μακεδονία

· 94 σε πλωτά μέσα

· 93 στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Κανένα κρούσμα δεν σημειώθηκε στους νομούς:

· Ευρυτανίας

· Λακωνίας

· Φωκίδας

Οι 15 δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα ήταν οι:

· Αθηναίων 316

· Κηφισιάς 116

· Θεσσαλονίκης 85

· Καστοριάς

· Φιλοθέης – Ψυχικού

· Πειραιά

· Χαλανδρίου

· Γλυφάδας

· Περιστερίου

· Λαρισέων

· Πατρέων

· Νέας Σμύρνης

· Αμαρουσίου

· Νέας Ιωνίας

· Ξάνθης

· Εορδαίας.

«42 ημέρες ολοκληρώνονται στις 6.00 το πρωί. Πρωτόγνωρες γεμάτες διλήμματα. 1.008 ώρες αύριο το πρωί. Αποδείξαμε με σύνεση ότι μπορέσαμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοση. Όλοι μπορούν να μάθουν από εμάς.

Σας ζητώ να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να τηρήσουμε τα μέτρα. Να μείνουμε ασφαλείς. Να αποδείξουμε ότι οι Έλληνες και θέλουμε και μπορούμε ενωμένοι να πετύχουμε τα πάντα.

Το στοίχημα “μένουμε ασφαλείς” διαρθρώνεται σε δύο τομείς. Ο πρώτος είναι να τηρούμε τους κανόνες ατομικής προστασίας, υγιεινής, αλλά και ευθύνης και ο δεύτερος να τηρούμε τους κανόνες μετακίνησης και κοινωνικής επαφής. Οι μετακινήσεις είναι ελεύθερες εντός λεκανοπεδίου. Ένας κάτοικος της Δυτικής Αθήνας μπορεί να μετακινηθεί στο Σούνιο, για παράδειγμα, κάτι που ισχύει για όλους τους διοικητικούς τομείς της Αττικής. Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου δεν μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων και των Αντικηθύρων. Αυτά είναι τα όπλα στην μάχη, η τήρησή τους θα κρίνει την έκβαση του πολέμου», είπε μεταξύ άλλων ο Ν. Χαρδαλιάς.

Ενώ τόνισε ότι οι δραστηριότητες ευεξίας σε γυμναστήρια, δηλαδή το μασάζ, οι ατομικές προπονήσεις, πιλάτες, γιόγκα, δεν επιτρέπονται. «Η οποιαδήποτε άσκηση αυτών των δραστηριοτήτων θα συμπαρασύρει σε επίπεδο διοικητικών προστίμων και λοιπών συνεπειών, όλη την επιχείρηση», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα