Ο Δημήτρης Παπανικολάου, που πλέον δραστηριοποιείται για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, θα δει το όνομά του να δίνεται στο γήπεδο του Άρη Ιλίου, σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου.

Ο 46χρονος πρώην διεθνής φόργουορντ γεννήθηκε στο Ίλιον και έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ στον τοπικό Αστέρα Ζωοδόχου Πηγής.

«Καμιά φορά για να αγγίξεις το όνειρο σου χρειάζονται μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια, κι ας είχε το ένα τρύπα, κάλτσες από την λαϊκή απομίμηση επώνυμης μάρκας και μια μπάλα, αφού τα χρήματα μας ήταν περιορισμένα, εξ ου και οι 4 μας μέναμε σε 60 τμ. Αυτά από αντικείμενα τα οποία είναι δευτερευούσης σημασίας. Απαραίτητα όμως χρειάζεσαι μεγάλο πάθος και αγάπη για ό,τι κάνεις. Αρχικά να “πείσεις” τους γονείς σου ότι θα κάνεις καλά αυτό που αγαπάς εσύ και όχι εκείνοι. Και σίγουρα για το τέλος πίσω από κάθε παιδί που πίστεψε στον εαυτό του, υπήρξε πρώτα ένας ενήλικας που πίστεψε σε αυτό», αναφέρει στο μήνυμά του ο Δημήτρης Παπανικολάου και προσθέτει:

«Μπαμπά το τελευταίο είναι για σένα. Ελπίζω από εκεί ψηλά στις 7/5 που θα γίνει η τελετή, να ρίξεις ένα βλέφαρο στον χώρο που το 1981 και όταν ήμουν 4 ετών έστηνες με την μαμά σκηνές να μείνουμε με τον Ηλία για να προστατευτούμε από τον τότε μεγάλο σεισμό. Ελπίζω να δεις ξανά το μέρος που στη συνέχεια μπήκαν μπασκέτες και που ήξερες ότι εκεί θα με βρεις πρωί, μεσημέρι, βράδυ, ως αργά και πριν να διαβάσεις σε μια εφημερίδα ότι δοκιμάζονται νέοι παίχτες, όπου και με πήρες απο το χέρι να πάμε. Θα έχει πλέον το επίθετο μας.
Δήμαρχε και όλο το ΔΣ που πέρασε την απόφαση ομόφωνα σας ευχαριστώ απο καρδιάς. Ραντεβού στις 7/5».

Σχετικά άρθρα