Θα μπορούσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να γλιτώσει από την κριτική των… προπονητών του καναπέ; Μα όχι, φυσικά! Και ήταν κάτι που αναμέναμε κι εμείς, αλλά και φυσικά ο ίδιος. Ο “Greek Freak” είναι ο MVP της χρονιάς στο ΝΒΑ και ήξερε ότι αυτό είναι ένα τεράστιο “βάρος” που θα πρεπε να διαχειριστεί. Ο πήχης των προσδοκιών προς το πρόσωπό του ήταν τεράστιος, όμως η κακή διαχείρισή του από το τεχνικό τιμ τον έκανε να φαίνεται… κοινός θνητός!

Παρότι όλος ο πλανήτης ασχολείται μαζί του, ο Γιάνναρος είναι πραγματικά… αντιστάρ. Δεν έχει το τουπέ και την αλαζονεία παικτών σαν τον ανταγωνιστή του για το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς στο ΝΒΑ, Τζέιμς Χάρντεν, ούτε… βεντετισμό σαν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Δεν είναι τυχαίο το πόσο αγαπητός είναι στους συμπαίκτες του στους Μιλγουόκι Μπακς, αλλά και σε αυτούς της Εθνικής Ομάδας. Δυστυχώς, αγωνιστικά, δεν “έδεσε” με τους Καλάθη-Σλούκα, αλλά γι’ αυτό δεν φταίνε μόνο οι τρεις τους, αλλά η γενικότερη “χημεία” του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Γιάννης είναι πάρα πολύ έξυπνος. Ήξερε πως στον πάγκο της Εθνικής δεν υπάρχει ένας προπονητής επιπέδου Ευρωλίγκας. Ήξερε πως αυτό μπορεί να στοίχιζε σε μια τόσο απαιτητική διοργάνωση. Ωστόσο, δεν θέλησε να ξεκουραστεί όπως θα ήταν το φυσιολογικό, σαν τα υπόλοιπα αστέρια του ΝΒΑ και ειδικά της TEAM USA. Μπήκε στη… φωτιά, με τον κίνδυνο να “τσαλακωθεί”. Δεν τον ένοιαζε… δεν τον νοιάζει! Πήγε κι έπαιξε με την ψυχή του γιατί η Ελλάδα σημαίνει πολλά τόσο για τον ίδιο, όσο και για την οικογένειά του. Δεν την έχει ανάγκη, πλέον, όπως πριν από 7-8 χρόνια. Πλέον, η χώρα μας τον έχει, αλλά είναι άτομο που εκτιμάει και δεν ξεχνάει. Έχει κάνει περήφανο το έθνος μας και θα συνεχίσει να το κάνει.

Αυτό θα πει ηγέτης. Να μην κρύβεται ποτέ. Ούτε στα εύκολα ούτε στα δύσκολα. Να μην είναι παρών μόνο στις χαρές, αλλά και στις λύπες. Άλλος στη θέση του θα “ξεσπάθωνε”. Θα έψαχνε για άλλοθι για το μέτριο τουρνουά που έκανε. Είναι αλήθεια πως δεν ευθύνεται τόσο ο ίδιος για το γεγονός ότι δεν έκανε θραύση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως αναμενόταν. Ωστόσο, ποσώς τον ενδιαφέρει. Θα συνεχίσει να δουλεύει με σκυμμένο το κεφάλι, έχοντας ως στόχο να επανέλθει δριμύτερος. Έτσι, έχει χαράξει την εκπληκτική του πορεία. Με… κάτω τη μπάλα και χωρίς δικαιολογίες για τις αστοχίες του.

Σχετικά άρθρα