Ο Φάνης Ταρνατώρος, πρώην έφορος της μεγάλης ομάδας μπάσκετ του Άρη τη δεκαετία του ’80, μίλησε στην TV-100 και στην εκπομπή «Σφήνα στα σπορ» για το παρελθόν, αλλά και το παρόν του συλλόγου.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού σημαίνει πάρα πολλά, με δεδομένο ότι έχουμε κίνδυνο να τιμωρηθούμε με μείον τρεις βαθμούς, αυτόματα έγιναν μείον δυο και επίσης είναι σημαντικό, γιατί καμία ομάδα από τις αντίπαλες του Άρη δεν θα κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Είδα μάλιστα, ότι αυξήθηκε ο αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας και αυτό είναι καλό, γιατί έτσι θα βοηθήσουν τη διοίκηση να βρει μια διέξοδο στο οικονομικό».

«Ο Αυτοκράτορας είναι πάντα Αυτοκράτορας, είναι ο Άρης και όσοι παίζουν στον Άρη, ανεβάζουν 30 με 40% την απόδοσή τους φορώντας αυτή τη φανέλα. Οι παίκτες που αγωνίζονται σήμερα στον Άρη, τον θεωρούν σκαλοπάτι για την μετέπειτα εξέλιξή τους, γι αυτό και παίζουν πολύ καλά και επίσης ο Άρης θα είναι δύσκολο να νικηθεί φέτος. θα φτύνουν αίμα οι αντίπαλοι για να τον κερδίσουν. Απορώ βέβαια πώς άφησε τον Χάνλαν ο Ηρακλής, γιατί είναι παίκτης-ηγέτης, ενώ και ο προπονητής είναι έμπειρος, κάνει καλή δουλειά».

«Ο Γκάλης είναι η βιτρίνα του ελληνικού μπάσκετ, αυτό που έχει συζητηθεί ότι μπορεί να είναι επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μπορεί να το εφαρμόσει και ο νέος πρόεδρος ο κ. Λιόλιος. Ο Γκάλης είναι όλων των Ελλήνων και πρέπει να βρίσκεται στην ομοσπονδία σε ρόλο πρεσβευτή του ελληνικού μπάσκετ».

Σχετικά άρθρα