Ένα ακόμα σπουδαίο παράσημο πρόσθεσε στο τεράστιο βιογραφικό του ο Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του ΝΒΑ!

Χάρη στο 104-102 των Σπερς επί των Τζαζ, ο 73χρονος τεχνικός έφτασε τις 1.336 νίκες και ανέβηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον Ντον Νέλσον.

Ακολούθησε τρελό… γλέντι στα αποδυτήρια, με τους παίκτες των Σπερς να μπουγελώνουν τον προπονητή τους για το ιστορικό κατόρθωμα.

«Το ρεκόρ δεν ανήκει σε μένα, ανήκει σε μας»

«Η νίκη με κάνει να νιώθω καλύτερα από το ρεκόρ. Αυτό που έγινε δεν ανήκει σε μένα, αλλά σε όλους μας. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Πάντα δίδασκα στους παίκτες μου πως πρέπει να τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Είχα την ευλογία να έχω εξαιρετικούς παίκτες, προπονητές και σταφ δίπλα μου σε αυτή την υπέροχη πόλη που πάντα μας στήριζε. Γι’ αυτό όλοι μας μοιραζόμαστε αυτό το ρεκόρ», τόνισε ο Πόποβιτς για αυτή την ιστορική για τον ίδιο στιγμή και πρόσθεσε:

«Πολλοί με βοήθησαν στη διαδρομή αυτή και θα ήταν δύσκολο να τους ονομάσω όλους. Κάποιοι πόνταραν σε μένα, κυρίως ο Λάρι Μπράουν και ο Ντον Νέλσον. Δεν ξέρω γιατί, αλλά τα πράγματα πήγαν καλά. Ο Νέλι (σ.σ. Νέλσον) μού έδωσε δουλειά όταν δεν είχα καμία το 1992. Είναι λίγο περίεργο τώρα να τον ξεπερνάω σε νίκες, γιατί αυτός ο άνθρωπος έσωσε την οικογένειά μου.

Κανένας από μας δεν κοουτσάρει για τα ρεκόρ, αλλά για να κερδίζει. Το κάνουμε γιατί μας αρέσει να διδάσκουμε και μας αρέσει να βλέπουμε παιδιά να εξελίσσονται ως παίκτες και ως άνθρωποι. Τα ρεκόρ μπροστά σε αυτά δεν είναι σημαντικά».

Σχετικά άρθρα