Από το ξεκίνημα του 2017, όταν ακόμα αγωνιζόταν στους Καβαλίερς, ο Κάιρι Ίρβνιγκ γκαρντ άρχισε να μιλά ανοιχτά για τα πιστεύω του. Για την ακρίβεια εκείνες τις παγκόσμιες… σταθερές που αμφισβητεί και τις θεωρίες συνωμοσίας που τις ακολουθούν.

Κάπως έτσι κυκλοφόρησαν δηλώσεις του πως η Γη είναι επίπεδη, οι εξωγήινοι έχουν έρθει στον πλανήτη μας και πως ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στο φεγγάρι. Κάποια στιγμή πήγε να το μαζέψει, τονίζοντας πως… τρολάρει, όμως όσο κυλούσαν οι μήνες όλο και το συνέχιζε.

Έτσι φτάσαμε σε ένα νέο podcast, στο οποίο πήρε μέρος, μιλώντας σε έναν από τους πιο επιτυχημένους προπονητές κολεγιακού μπάσκετ και… μαντέψτε τι έγινε. Τα έκανε χειρότερα.

Ο κόουτς Τζένο Αουριέμα προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη, όμως ο Ίρβινγκ άρχισε τα δικά του:

«Το όλο θέμα πίσω από αυτό, κόουτς, δεν είχε να κάνει με την αμφισβήτηση στην επιστήμη. Δεν είχα σκοπό να ξεκινήσω κάτι τέτοιο και να με περάσουν για τρελό. Όταν άρχισα να βλέπω σχόλια και πράγματα για τις “παγκόσμιες αλήθειες”, μου γεννήθηκαν απορίες.

Δεν θα καθίσω εδώ να πω διάφορα, όμως όταν έκανα πραγματική έρευνα από μόνος μου, διαπίστωσα πως δεν υπάρχει ούτε μία αληθινή φωτογραφία της γης. Δεν υπάρχει καμία, ενώ δεν έχουμε πάει στο φεγγάρι εδώ και δεκαετίες. Έτσι δημιουργείται μία συνωμοσία που σε κάνει να αναρωτιέσαι διάφορα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Στόχος μου είναι ο κόσμος να κάνει ερωτήσεις και τις δικές του έρευνες. Δεν ήθελα να τα βάλω με την επιστήμη. Απλά πρέπει ο κόσμος να ξυπνήσει και να βρει μόνος του τις απαντήσεις, από το να δέχεται ότι του πλασάρουν ως αληθινό».

Σχετικά άρθρα