Η αποχώρηση του Γιώργου Βόβορα μετά την ήττα στο Λαύριο, έφερε αρκετά ονόματα στο προσκήνιο για τον πάγκο του Παναθηναϊκού μέχρι που φτάσαμε στον Οντεν Κάτας… Πώς;

Ο μεγάλος στόχος για τη νέα εποχή στη τεχνική ηγεσία των πράσινων ήταν ο Δημήτρης Πρίφτης, όμως το ισχυρό του συμβόλαιο με την Ούνικς Καζάν αποτέλεσε απροσπέλαστο εμπόδιο από τη στιγμή που οι έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχουν την οικονομική ευρωστία προηγούμενων ετών. Έτσι, λοιπόν, στράφηκαν σε… εναλλακτικές λύσεις καταλήγοντας εν τέλει σε ένα όνομα που ακούστηκε αλλά δεν συγκέντρωνε αρχικά τόσες πολλές πιθανότητες. Ο Ισραηλινός τεχνικός έχει γράψει τη δική του μίνι-ιστορία στον Παναθηναϊκό που θα μπορούσε να ήταν σπουδαιότερη αν δεν τον κατέστρεφαν οι τραυματισμοί του. Ωστόσο, φεύγοντας άφησε κυρίως φίλους και ο πιο κοντινός του δεν ήταν άλλος από τον Γιώργο Καλαϊτζή.

Το άλλοτε σημαντικό γρανάζι στις επιτυχίες του εξάστερου και ανερχόμενος προπονητής, μέλος του τεχνικού τιμ των Πρωταθλητών Ελλάδας, είχε εξαιρετική άποψη για τον… κοουτς Κάτας και “εσπρωξε” αρκετά την περίπτωσή του εξηγώντας τα υπέρ εκεί που έπρεπε. Ο επίσης συμπαίκτης του στην κατάκτηση της δεύτερης Ευρωλίγκας των πρασίνων το 2000 και εκ των διοικητικών ηγετών, πλέον, Φραγκίσκος Αλβέρτης πείστηκε , δείχνοντας εμπιστοσύνη στη μπασκετική ευφυΐα του Κάτας και κάπως έτσι έγιναν όλα.

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού δεν έχει πετύχει κάτι εντυπωσιακό στην προπονητική του καριέρα αλλά έχει δείξει καλά στοιχεία και με την απαιτούμενη στήριξη μπορεί να δώσει πράγματα στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η ομάδα.

Σχετικά άρθρα