Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε περισσότερους λογαριασμούς και από τα γράμματα του ονόματός του. Την αποκάλυψη έκανε ο Μαρκ Λάσρι, δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund και συνιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς.

Μιλώντας ο Λάσρι στον Ντέιβιντ Ρουμπινστάιν, συνιδρυτή και πρόεδρο της Carlyle Group, στο πλαίσιο του Bloomberg Wealth Summit στη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι όταν το πληροφορήθηκε, σοκαρίστηκε.

«Περνώ πολύ χρόνο μαζί τους, εξηγώντας τους πού θα πρέπει να επενδύσουν», εξήγησε ο ιδρυτής της εταιρείας Avenue Capital Group, μιλώντας για τους παίκτες του. «Του είπα, Γιάννη, δεν μπορείς να έχεις λογαριασμούς σε 50 διαφορετικές τράπεζες», συνέχισε. «Άσε με να σου πω κάτι, εάν η JP Morgan χρεοκοπήσει, αυτές οι μικρές και χαριτωμένες τράπεζές σου θα χρεοκοπήσουν και εκείνες. Άσε με να σου εξηγήσω πού πρέπει να επενδύσεις, πρέπει να αγοράσεις κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, πρέπει να αγοράσεις αυτό».

Τι φοβόταν ο «Greek Freak»

Το Bloomberg εξηγεί ότι προφανώς, η ανασφάλεια του 28χρονου Αντετοκούνμπο, είναι αποτέλεσμα της ελληνικής κρίσης την οποία ο ίδιος έζησε. Αυτή η κρίση της περασμένης δεκαετίας, που ταρακούνησε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δημιούργησε στους πολίτες την ανησυχία ότι τα μετρητά τους δεν είναι ασφαλή, σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο, δικαιολογώντας το σκεπτικό του Αντετοκούνμπο.

Σχετικά άρθρα