Η πρεμιέρα απέναντι στη νεοφώτιστη Αχαγιά 82 ήταν αναγνωριστική για τον Εθνικό, ο οποίος έδειξε πραγματικά τι μπορεί να κάνει στο ντέρμπι με αντίπαλο τον ΚΑΟΚ.

Στη 2η αγωνιστική, οι Πειραιώτες απέδρασαν από την Κόρινθο νικώντας τον πρώην προπονητή τους, Κώστα Σορώτο με τον Φώτη Βασιλόπουλο να είναι ο κινητήριος μοχλός και ταυτόχρονα εκτελεστής. Ο χαρισματικός πλέι μέικερ ξεδίπλωσε την κλάση του, κάνοντας επίδειξη ηγετικότητας και ποιότητας με εξωπραγματική στατιστική (19 πόντοι, 12 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα).

Δίπλα του είναι ένα αξιόλογο νεανικό σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Κώστας Οικονομάκης από παιδιά “διψασμένα” να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνεται δίπλα στον σούπερ σταρ της κατηγορίας. Ο κοουτς Οικονομάκης έχει μοιράσει ιδανικά τους ρόλους και αναδεικνύει το ταλέντο όλων με αποκορύφωμα τη συγκλονιστική παρουσία του παίκτη που αναμένεται να αποτελέσει την αποκάλυψη της χρονιάς, Βασίλη Ζαρκαδούλα (26 πόντοι με 6 εύστοχα τρίποντα!!!) και του αθλητικού και δυναμικού Δημήτρη Μαργέλη (21 πόντοι). Σημαντική βοήθεια πρόσφεραν ο Μπαρμπαρής και ο Κατσαμπάνης με 10 πόντους έκαστος, χωρίς οι υπόλοιποι να υστερήσουν.

Στον Εθνικό υπάρχει υγεία που ξεκινάει απ’ τη διοίκηση και συνεχίζεται στο αγωνιστικό τμήμα. Το τεχνικό επιτελείο κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του και η παρουσία του Βασιλόπουλου δίπλα σε παιδιά με προσόντα και προοπτικές αποτελεί ευλογία για όλες τις πλευρές.

Σχετικά άρθρα