Υπάρχουν μερικοί πολλά υποσχόμενοι παίκτες που μένουν… αιώνια ταλέντα, όχι γιατί δεν αξίζουν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά γιατί δεν έχουν πάρει τις κατάλληλες ευκαιρίες και σίγουρα ο Νίκος Μαραγκίδης ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία! Το απέδειξε, εξάλλου, φέτος περίτρανα, όντας η μεγάλη αποκάλυψη της Α2, αν και όσοι τον ήξεραν καλά δεν εξεπλάγησαν και τόσο από τις υψηλές του «πτήσεις».

Ο κόουτς Παλαιοχωρίτης τον έφερε στον Εθνικό και του έδωσε ρόλο, με τον νεαρό παίκτη να δείχνει πολύ καλά στοιχεία, ενώ μετά την ανάληψη της θέσης του head coach από τον Ηλία Μανδραγό, ο διεθνής γκαρντ πέρασε πραγματικά σε… άλλο επίπεδο, όντας ο μεγάλος ηγέτης του ιστορικού σωματείου, που παρά το ελλειμματικό του ρόστερ, χωρίς βάθος και ποιότητα σε όλες τις θέσεις, δεν παρέδωσε ποτέ τα όπλα και πάλεψε για την τιμή του μέχρι τέλους!

Ο Μαραγκίδης, λοιπόν, αποτέλεσε τον παίκτη που δεν δίστασε να αναλάβει την ευθύνη και παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήταν εξαιρετικά ώριμος και συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα με «σπεσιαλιτέ» το σκοράρισμα, όπου με σχεδόν 15 πόντους ανά αγώνα (είχε ακόμη 1.3 ασίστ και 4.1 ριμπάουντ) βρέθηκε στους 10 καλύτερους σκόρερ της κατηγορίας, με κορυφαίες επιδόσεις τους 27 με αντίπαλο τον Ιωνικό Νικαίας και τους 25 κόντρα στην Καρδίτσα. Τα στοιχεία που τον έκαναν απρόβλεπτο είναι η ταχύτητα και η εκρηκτικότητά του, συν την ικανότητα που έχει να απειλεί με την ίδια ακρίβεια τόσο από μακρινή, όσο και από κοντινή απόσταση. Η εξέλιξη στο παιχνίδι του είναι εντυπωσιακή κι ακόμα βρίσκεται μόνο στην αρχή.

Ήδη, έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο σημαντικών ελληνικών ομάδων, ενώ οι επιδόσεις του δεν περνούν απαρατήρητες και στο εξωτερικό, όπου υπάρχει ενδιαφέρον και σύντομα ενδέχεται να ξεκινήσουν συζητήσεις της πλευράς του ταλαντούχου άσσου με τους προπονητές που τον έχουν στο στόχαστρο για να αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην πολλά υποσχόμενη καριέρα του.

Σχετικά άρθρα